Obavijesti

Sport

Komentari 24

Povijesni dan za hrvatski boks: Nikolina Ćaćić je prva naša boksačica koja je izborila OI!

Povijesni dan za hrvatski boks: Nikolina Ćaćić je prva naša boksačica koja je izborila OI!

U dramatičnoj borbi, u kojoj se ni jedna boksačica nije štedjela, Nikolina je podijeljenom odlukom sudaca pobijedila Turkinju Aycan Guldagi i tako došla do najvećeg uspjeha u karijeri

VIDEO

Boksač Luka Plantić je u nedjelju izborio Olimpijske igre u Tokiju, a danas stižu nove fantastične vijesti iz Pariza. Vizu za OI je izborila i hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić (20) koja je, u kategoriji do 57 kg, kroz repesaž došla do Tokija.

U nedjelju je u četvrtfinalu pružila vrlo dobar otpor Talijanki Irmi Teste, ali do iznenađenja nije uspjela. Izborila je repesaž u kojem ju je čekao najvažniji meč karijere. U dramatičnoj borbi, u kojoj se ni jedna boksačica nije štedjela, Nikolina je podijeljenom odlukom sudaca pobijedila Turkinju Aycan Guldagi i tako došla do najvećeg uspjeha u karijeri.

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020., finale, žene 61kg-54kg

Povijesni je to uspjeh i za hrvatski boks jer je postala jedina hrvatska boksačica u povijesti koja je izborila OI.

- Nikolina Ćaćić za povijest! Dan za povijest hrvatskog boksa! Nikolina prva Hrvatica u olimpijskom ringu! Prva koja je osvojila medalje za hrvatski ženski boks, europska i svjetska viceprvakinja u mlađim seniorkama, prva je žena koja će predstavljati hrvatski boks na Olimpijskim igrama!  U bespoštednoj borbi s Turkinjom Guldagi, u devet minuta drame, 20-godišnja Nikolina je izborila Olimpijske igre! Bravo Nikolina, zaslužila si sve svim srcem! - objavili su iz hrvatskog boksačkog saveza.

Bio je to užasno težak meč s ogromnim ulogom. Obje boksačice su ušle s prevelikom željom pa smo gledali jako puno klinča, no naša Nikolina je više pokazala. Bila je agresivnija i preciznija.

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020., finale, žene 61kg-54kg

Suci su prvu rundu dali Turkinji. Pa je Ćaćić još žešće ušla u drugu rundu. Iako je pokazala puno više, za nju je bodovao samo jedan sudac, dvojica su mislila da je Turkinja bila bolja, a trojica su rundu smatrala izjednačenom. 

Težak zadatak bio je pred Nikolinom uoči posljednje runde. Morala je uvjeriti suce da je bolja boksačica i da je ona ta koja zaslužuje Tokio. To je i pokazala. Krenula je u seriju udaraca i sve lakše je pronalazila metu, a u tome joj je pomagao i umor turske boksačice. 

Na kraju je promijenila mišljenje kod sudaca i podijeljenom odlukom došla do najveće pobjede u karijeri. 

. Dvije runde bile su užasno guste. Guldagi me malo i iznenadila, jer je bila puno pripremljenija i bolja nego lani u Bugarskoj kada sam je bez puno problema pobijedila. Trener Franjo mi je rekao da moram krenuti u juriš na sve ili ništa, da gubim meč i znala sam da moram napraviti osjetnu prednost da bih ga okrenula u svoju korist. I Turkinja se borila svim srcem, za obadvije je to bila prilika jednom u životu, imala sam osjećaj kao da smo razjareni bikovi jedna nasuprot druge i da ne biramo sredstva. Ne znam kakve sam sve udarce primila, nisam ih osjećala koliko sam bila pod adrenalinom. Neka, sve se isplatilo - kazala je skromna Nikolina.

- Turkinja se očito sjajno taktički pripremala baš za meč s Nikolinom, uspjela je nametnuti borbu s puno klinčeva, dok smo se mi opredijelili za taktiku s distance kojom je Nikolina pobijedila u Bugarskoj. Možda smo je trebali ranije stisnuti i napasti, a kad su suci dodijelili dvije runde za Guldagi, više se nije imalo što kalkulirati, moralo se ući u maksimalni rizik i potući se do kraja - rekao je Nikolinin trener Franjo Kristić.

Naša boksačica se neće moći priuštiti ništa više od malog slavlja jer slijede novi izazovi. Već 15. lipnja sudjeluje na Europskom U-22 prvenstvu u Italiji, a nakon toga kreću i pripreme za OI.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe