Obavijesti

Sport

Komentari 8

Povjetkin pobijedio Furyjevog bratića nakon teških 12 rundi

Povjetkin pobijedio Furyjevog bratića nakon teških 12 rundi
1

U rujnu prošle godine Alexander Povjetkin (39) izgubio je nokautom od Anthonyja Joshue (29), ali ruski boksač ostavio je dobar dojam. Sad se vratio pobjeđivanju protiv Hughiea Furyja (24), rođaka poznatijeg Tysona

Hughie Fury (24) pokazao je da ima čvrstu bradu u porazu protiv Alexandera Povjetkina (39) jednoglasnom sudačkom odlukom. Bratić poznatijeg teškaša Tysona Furyja (31) pretrpio je nekoliko teških udaraca, ali na kraju je uspio izdržati svih 12 rundi.

- Razočaran sam. Dao sam najbolje od sebe i na kraju je ispalo da to nije bilo dovoljno. Trebao sam se malo više držati svog stila, ali što je, tu je - prokomentirao je Fury nakon poraza.

Hughie Fury v Alexander Povetkin

Poput starijeg rođaka i Hughie je u prvoj rundi uglavnom 'plesao' po ringu i tu i tamo uputio koji direkt i pripremao lijevi kroše iz spuštenog stava. U nastavku meča Povjetkin nije imao problema, držao je Furyja na distanci i nekoliko ga puta 'stisnuo' uz konopce. 

Hughie Fury v Alexander Povetkin

Jedan od atraktivnijih momenata u meču bio je u petoj rundi kad je Povjetkin pogodio desni kroše koji je dobrano zazvonio Arenom u Manchesteru, ali Fury je ostao na nogama. I u osmoj rundi Fury je preživio nekoliko teških udaraca, a u devetoj je Povjetkin otvorio rez iznad protivnikovog lijevog oka. 

Hughie Fury v Alexander Povetkin

I u posljednjoj rundi boksači su ušli otvorenijeg garda, ali uspjeli su izdržati do sudačke odluke. Tu nije bilo dileme i suci su dali pobjedu ruskom veteranu.

Hughie Fury v Alexander Povetkin