Obavijesti

Sport

Komentari 12

Povratak otpisanih: M. Owen i O. Hargreaves opet su oni stari

Povratak otpisanih: M. Owen i O. Hargreaves opet su oni stari
4

Michael Owen zabio je dva prekrasna gola Leedsu u utorak, a dan kasnije lijep gol zabio je i Owen Hargreaves u svom prvom nastupu za prebogati Manchester City

VIDEO

Michael Owen (31) u utorak je zabio dva prekrasna gola Leedsu u trećem kolu Carling Cupa i podsjetio sve obožavatelje da još igra, da je zdrav i da itekako još zna raditi svoj posao - zabijati golove. Dan poslije drugi je vrhunski, no jednako nesretni i ozljedama uništeni nogometaš napravio sličnu stvar. Owen Hargreaves (30) debitirao je u srijedu u dresu Manchester Cityja i to kako - fantastičnim golom Birminghamu. 

Nakon godina ozljeda, nesreća, krvi i znoja obojica su iz mjeseca u mjesec, iz ozljede u ozljedu kretali iznova. I sada kada nisu više u godinama u kojima će bezbrižno gledati prema naprijed ponovno izgledaju kao nogometaši koji su u svojim počecima zaludili navijače i trenere diljem svijeta.

Posebno dirljiv trenutak bio je Hargreavesov gol u trećem kolu Carling Cupa. Potegnuo je s 20-ak metara, zabio za vodstvo i sa suzama u očima zatrčao se prema navijačima. Odmah su ga okružili svi njegovi suigrači i u dirljivoj proslavi jasno pokazali koliko je bivšem veznjaku Bayerna i Uniteda bilo teško posljednjih godina koje su obilježile brojne ozljede.

- Moram čestitati svom prijatelju Owenu Hargreavesu na golu. Lijepo ga je vidjeti opet na terenu iako je u krivom dresu. Zaslužuje malo sreće s ozljedama - napisao je Rio Ferdinand o svom bivšem suigraču na Twitteru.

Rio je tako napravio nešto što je donedavno bilo nezamislivo, neizravno je čestitao i zakletim neprijateljima s 'krive' strane Manchestera. Neviđeni pehist tako je bar na kratko pomirio nepomirljive, United i City. A kako je odigrao u tih nadajmo se napokon trajno povratničkih 57 minuta za Citiy dovoljno govori jedan statistički podatak. Imao je 54 dodavanja protiv Birminghama, a to je osam više no što ih je imao u sve posljednje tri godine u dresu Manchester Uniteda.

No, da se vratimo Michaelu Owenu. On je, s druge strane, ipak imao malo više sreće. Iako su i njega u stopu pratile ozljede, Michael je ipak uspio skupiti pokoju utakmicu u dresu 'crvenih vragova'. I gotovo svaki put opravdao je svoje minute, gotovo svaki je put zabio i opravdao povjerenje iskusnog starog vuka sir Alexa. Nadajmo se da će obojica još godinama zabijati i igrati u kontinuitetu, a njihovim povratkom sretni moraju biti i najljući rivali poput Liverpoola i Chelseaja. 

Tražio kupce preko YouTubea

Sir Alex Ferguson Owena Hargreavesa doveo je nakon njegovih briljantnih predstava na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Nije mu trebala proba niti pregledavanje videa. Iskusni Škot naredio je 'Dovedite ga!'. I Owen je uskoro završio u svlačionici 'crvenih vragova'. No tada su uslijedile ozljede i Hargreaves je više vremena provodio na bolničkom stolu nego na travnjaku. United mu nije produžio ugovor, a ostale klubove nije zanimao igrač kojeg su uništile ozljede.

Kako bi dokazao da su one prošlost, veznjak je za sve zainteresirane snimio nekoliko videa s treninzima, postavio ih na YouTube i čekao da se netko javi. Ponuda mu nije nedostajalo, no one su uglavnom dolazile iz egzotičnih zemalja, a Hargreaves je znao što čeka. Na samom kraju prijelaznog roka javio se City i doveo odličnog igrača bez odštete uz nadu da će ga ozljede ovaj put zaobići.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe