Sport

Komentari 2

Povratak u povijest: Izložba fotografija 'Vukovi s Tuškanca'

Povratak u povijest: Izložba fotografija 'Vukovi s Tuškanca'

Prije svega bih se htio zahvaliti organizatorima i Gradu na ovim lijepim trenucima koje su nam priredili, da se prisjetimo svoje slavne prošlosti. Tu sam počeo svoj rad, rekao je legendarni trener Mirko Novosel...

Nova sezona ABA lige polako se bliži, a od ove sezone će hrvatske boje braniti dva kluba, a to su Zadar i Cibona. Vukovi su prošle sezone podsjetili sve na slavne dane iz prošlosti osvojivši naslov hrvatskog prvaka, no ta je bajka kratko trajala. Klub su napustili mnogi igrači, dovedeni su novi i pred trenerom Ivanom Velićem težak je zadatak da ponovno to sve uklopi.

U teškim i nepredvidljivim vremenima za klub, Cibona je organizirala izložbu kako bi se odmakli iz realnosti i vratili se u predivna prošla vremena kada je Cibona bila u samom vrhu europske košarke

Košarkaški klub Cibona je u suradnji sa Zagrebparkingom, podružnicom Zagrebačkog Holdinga, na Tuškancu organizirala otvorenje Izložbe fotografija ,,Vukovi s Tuškanca”.

 

Na brojnim slikama mogu se pronaći brojne legende kluba poput Dražena Petrovića, a većina fotografija uslikana je na lokaciji Tuškanac jer se tamo nalazilo igralište tadašnje Lokomotive.

- Prije svega bih se htio zahvaliti organizatorima i Gradu na ovim lijepim trenucima koje su nam priredili, da se prisjetimo svoje slavne prošlosti. Tu sam počeo svoj rad- prvo u pionorima, juniorima pa seniorima. Tu je i povijest Lokomotive koju smo uspjeli dovesti na vrh- 1969. godine smo osvojili Kup, 1970./1971. smo osvojili drugo mjesto u Saveznoj ligi, da bi konačno 1976. godine počeli projekt Cibone, a do prvog trofeja smo došli 1980. godine nakon 4 godine teškog rada. Osvojili smo Kup Jugoslavije, u finalu smo pobijedili Bosnu koja je u tom trenutku bila aktualni prvak Europe. U tom periodu od 1980.-1988. smo u 9 sezona osvojili 14 trofeja. Možda je najvažnija bila 1982. godina- kad smo osvojili trostruku krunu: prvenstvo i kup Jugoslavije, i Kup pobjednika kupova Europe. Ta sezona s prvim naslovom prvaka države otvorila je velika vrata pa je 1985. godine stigao i naslov prvaka Europe. Jasno da je to bilo zlatno razdoblje zagrebačke i hrvatske košarke - rekao je legendarni Mirko Novosel.

Na izložbu su stigli i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, legendarni košarkaši Mihovil Nakić i Sven Ušić te Draženova majka Biserka Petrović.

- Moramo se povremeno podsjećati što smo sve napravili i dokle smo došli. Uvijek se sjećam kad je Dražen došao iz Šibenika, tu je trenirao van treninga sa svojim klubom i ovo je mjesto za mene sveto - rekla je Biserka Petrović.

Najčitaniji članci