Sport

Komentari 48

Pozadinska priča: Hansenu je bilo dopušteno spavati doma...

Pozadinska priča: Hansenu je bilo dopušteno spavati doma...

Opustila me činjenica da sam mogao biti s bližnjima tih nekoliko dana. To je izvuklo najbolju verziju mene i to se jasno vidjelo na terenu , kazao je najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Mikkel Hansen

Danac Mikkel Hansen (31) okitio se titulom najboljeg igrača Svjetskog rukometnog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj.

Čovjek je igrao nestvarno dobro, bilo je gotovo nezamislivo da razinu igre može podići za još jednu stepenicu više u odnosu na ono što je pružao u dosadašnjoj karijeri jer je i to bilo izvrsno. Prvenstvo je završio sa 72 gola u deset utakmice, više od sedam u prosjeku, uništio je svako momčad na ovom prvenstvu i Danskoj donio prvo zlato na Svjetskim prvenstvima u povijesti.

Ipak, neke stvari su ipak jasnije kada se zaviri iza kulisa. Mikkelu Hansenu tijekom prvenstva, na kojem je Danska bila domaćin, bilo je dopušteno spavati kod kuće, u rodnom Helsingøru.

- Nakon svake utakmice koju smo igrali kod kuće bilo mi je dopušteno spavati doma sa svojom obitelji. Nikolaj (danski izbornik op.a.) je bio susretljiv i dao mi je slobodno nakon rođenja sina Eddieja Maxa - kazao je Hansen pa dodao:

- Opustila me činjenica da sam mogao biti s bližnjima tih nekoliko dana. To je izvuklo najbolju verziju mene i to se jasno vidjelo na terenu - objasnio je najbolji igrač SP-a.

I nemojte misliti da je izbornik Nikolaj Jacobsen pogodovao Mikkelu Hansenu samo zato što ima status rukometne megazvijezde. Nikolaju Orisu je također dopušteno da bude s obitelji jer je imao sličnu situaciju.

- Bio sam totalno opušten oko toga. Primijetio sam da su igrači fokusiraniji i rezultat je samo plod toga - kazao je razdragani Nikolaj Jacobsen za danski TV 2 .

 

Najčitaniji članci