Obavijesti

Sport

Komentari 24

Hajduk, Dinamo i Rijeka idu u - Slavoniju! Osijek na Rudeš...

Hajduk, Dinamo i Rijeka idu u - Slavoniju! Osijek na Rudeš...

Osmina finala Kupa kreće 27. listopada, a poznati su i svi parovi. Baš kao i u šesnaestini finala, ni u osmini finala nema ždrijeba već se parovi određuju na temelju koeficijenta u Kupu

VIDEO

Pobjedom Slaven Belupa nad Karlovcem (2-0), kompletirana je šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa. Za razliku od prethodnih sezona, ovaj put nije bilo iznenađenja pa su svi prvoligaši ostali na broju, osim Hrvatskog dragovoljca koji se nije niti plasirao u Kup.

Pokretanje videa...

filip krovinović VIDEO

Nova faza najmasovnijeg hrvatskog nogometnog natjecanja kreće 27. listopada, a poznati su i svi parovi. Baš kao i u šesnaestini finala, ni u osmini finala nema ždrijeba već se parovi određuju na temelju koeficijenta u Kupu. Parovi četvrtfinala i polufinala određuju se na temelju ždrijeba u kojem nema nositelja.

Nakon što je u nogometnoj fešti bio bolji od Primorca (2-1) u Biogradu, Hajduk će u osmini finala Kupa igrati protiv Belišća.

A Splićani itekako pamte ovaj klub iz Baranje koji ih je već jednom poprilično namučio. U sezoni 2006/2007 igrali su također u osmini finala, a žilavi gosti iz Belišća su nakon regularnog dijela imali 2-2. Ipak, Hajduk nije dopustio iznenađenje. U produžecima je prebacio u brzinu više pa s 5-2 prošao dalje. 

Nakon uvjerljive pobjede protiv Orijenta (4-1), Dinamo u osminu finala ide na još jednog drugoligaša, ovaj put na sami istok Hrvatske. Hrvatskom prvaku će se pokušati suprotstaviti BSK iz Bijelog Brda. 

Rijeka: 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, Orijent 1919 - Dinamo

Osim Hajduka i Dinama, put Slavonije će i Riječani. Rijeka će put u četvrtfinale tražiti preko trećeligaša Oriolika iz Oriovca, a Lokomotivu nakon proživljene drame penala u Dugopolju čeka drugoligaš Varaždin. Osijek će odmjeriti snage s nekadašnjim prvoligašem Rudešom, a osmina finala donosi nam i jedini prvoligaški sraz između Šibenika i Slaven Belupa. I jedni i drugi su se poprilično namučili u šesnaestini finala. Šibenčani su s 1-0 srušili Međimurje, a Belupo je bio bolji od Karlovca (2-0).

Istra 1961 će gostovati u susjedstvu kod Rudara iz Labina koji se natječe 3. HNL - Zapad, a posljednji par čine Gorica i trećeligaš Mladost iz Ždralova koja je izbacila Inter Zaprešić (3-1).

Osmina finala se, kao i cijelo natjecanje, igra na jednu utakmicu, a predviđeni datum odigravanja je 27. listopad. 

Parovi osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa:

  • Oriolik - Rijeka
  • BSK Bijelo Brdo - Dinamo
  • Varaždin - Lokomotiva
  • Rudeš - Osijek
  • Belišće - Hajduk
  • Rudar Labin - Istra 1961
  • Šibenik - Slaven Belupo
  • Gorica - Mladost Ždralovi
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu