Obavijesti

Sport

Komentari 30

Poznati svi polufinalisti! Još je jedan Hrvat u završnici turnira

Poznati svi polufinalisti! Još je jedan Hrvat u završnici turnira
1

Paviću i Marachu je ovo prvo polufinale na Australian Openu, a prošle su godine igrali finale Wimbledona. Pavić je inače u mješovitim parovima zajedno s Njemicom Laurom Siegemund osvojio US Open

VIDEO

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach izborili su polufinale Australian Opena u konkurenciji muških parova nakon što su u četvrtfinalu poslije dva sata i 40 minuta igre sa 6-4, 6-7 (8), 7-6 (5) pobijedili novozelandsko-britansku kombinaciju Marcus Daniell-Dominic Inglot.

Pavić i Marach su prvi set osvojili uzevši jedan servis suparnicima, da bi u drugom setu izgubili u tie breaku u kojem su propustili tri meč lopte. Treći set dobijaju Pavić i Marach također u tie breaku.  

Zahvaljujući ovoj pobjedi Pavić i Marach su ostali neporaženi u ovoj godini, a u polufinalu ih čekaju japansko-njemačka kombinacija koju čine Ben McLachlan i Jan Lennard Struff koji su izbacili prve nositelje Lukasza Kubota i Marcela Mela i ovo im je prvi zajednički turnir u karijeri.

Paviću i Marachu je ovo prvo polufinale na Australian Openu, a prošle su godine igrali finale Wimbledona. Pavić je inače u mješovitim parovima zajedno s Njemicom Laurom Siegemund osvojio US Open.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Federer 'pomeo' Berdycha

Švicarac Roger Federer, drugi tenisač svijeta, plasirao se u svoje 14. polufinale Australian Opena nakon što je u srijedu u četvrtfinalu sa 7-6 (1), 6-3, 6-4 poslije dva sata i 14 minuta pobijedio Čeha Tomaša Berdycha.

Ovo je bila 20. pobjeda Federera protiv Berdycha u njihovih 26 međusobnih susreta, 330. pobjeda na grand slam turnirima i 92. u Australian Openu.

Berdych je dobro otvorio meč, poveo je 3-0 i vodio je 5-2, ali je onda propustio dvije set lopte kod 5-3 i kod 6-5, dopustivši tako Federeru da pojača pritisak  i preuzme kontrolu nad mečom.

Za plasman u finale gdje će pokušati obraniti prošlogodišnji naslov, Švicarac će u petak igrati protiv iznenađenja ovogodišnjeg Australian Opena 21-Južnokoreanca Hyeon Chunga, 58. tenisača svijeta. Drugi polufinalni par čine najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Britanac Kyle Edmund.    

Švicarac je sa 36 godina najstariji igrač koji je stigao do polufinala u Melbourneu od Kena Rosewalla koji je to učinio sa 42 godine i 68 dana u siječnju 1977.

Chung i dalje sjajan

Južnokorejski tenisač Hyeon Chung plasirao se u polufinale prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u srijedu u četvrtfinalu sa 6-4, 7-6, 6-3 pobijedio Amerikanca Tennysa Sandgrena. 

Chung, 58. tenisač svijeta u svom prvom polufinalu u karijeri na grand slam turniru igrat će protiv boljeg iz ogleda između Švicarca Rogera Federera i Čeha Tomaša Berdycha. Drugi polufinalni par čine najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Britanac Kyle Edmund. 

Chung je na putu do polufinala izbacio Aleksandra Zvereva, a u osmini finala i Novaka Đokovića. Korejski 21-godišnji tenisač, koji je prvi Južnokoreanac u polufinalu Australian Opena, postao je tako i najniže rangirani  tenisač koji se plasirao među zadnjih četiri na Melbourne Parku od Marata Safina 2004.

Za 26-godišnjeg Sandgrena, 97. na ATP ljestvici, ovo je najbolji rezultat u karijeri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu