Obavijesti

Sport

Komentari 24

Australci neće, oni hoće: Mi smo ponosni što će Đoković igrati tu

Australci neće, oni hoće: Mi smo ponosni što će Đoković igrati tu

Oduševljeni smo što se Novak vraća u Dubai 12. put i što će se boriti za svoju šestu titulu. Želimo mu mnogo sreće, rekao je Colm McLoughlin, izvršni direktor ‘Dubai Duty Free’ kompanije koja je glavni sponzor turnira u Dubaiju

VIDEO

Na početku ove godine Novak Đoković (34) nasmiješen je pozirao s koferima i najavio nastup na Australian Openu. Bio je glavni favorit, a glavni motiv bio mu je 21. Grand Slam naslov. No bio je to samo početak njegovih problema. Nije ni slutio da će u međuvremenu postati glavna tema svjetskih medija i da će ga Australci 11 dana kasnije deportirati iz zemlje.

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Đoković se već neko vrijeme nalazi u Srbiji gdje odmara i priprema se za nastavak sezone nakon cijele drame koju je proživio. I dalje mnoge zanima koji će turnir će mu biti prvi u 2022. godini, a čini se da smo i dobili odgovor na to pitanje.

Srpski tenisač nastupit će na turniru u Dubaiju, gradu u koji je sletio nakon što su ga Australci deportirali. Organizatori su još ranije rekli kako obavezno cijepljenje nije uvjet za nastup na turniru pa je bilo i za očekivati da će Novak sezonu otvoriti upravo tamo.

Serbian tennis player Djokovic arrives in Belgrade after losing Australia court appeal against visa cancellation

ATP Dubai slavi 30. godišnjicu, a osim srpskog tenisača, nastupit će i Andrej Rubljov, Felix Auger-Aliassime, Roberto Bautista-Agut, Gael Monfils, Aslan Karacev. Turnir počinje 21. veljače, a i sam Novak je potvrdio nastup na svojoj službenoj stranici.

- Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu velikom broju vrhunskih igrača u sezoni u kojoj slavimo 30. godišnjicu. Oduševljeni smo što se Novak vraća u Dubai 12. put i što će se boriti za svoju šestu titulu. Želimo mu mnogo sreće - rekao je Colm McLoughlin, izvršni direktor ‘Dubai Duty Free’ kompanije, koja je glavni sponzor turnira.

Novak Djokovic to face a federal court hearing, in Melbourne

Đoković se nije cijepio, veliki broj turnira zahtijeva obavezno cijepljenje i upravo zato veliko je pitanje na koliko turnira će nastupiti ove sezone i hoće li uopće igrati na Grand Slam turnirima. Roland Garros, Wimbledon i US Open, baš kao i Australian Open, traže od natjecatelja potvrdu o cijepljenju. 

No, mogao bi nastupiti na Mastersu u Miamiju koji se igra u ožujku. Šest puta osvajao je taj turnir, a glavni direktor turnira James Blake je rekao kako je srpski tenisač dobrodošao bez obzira na njegove stavove o cijepljenju. 

Serbian tennis player Novak Djokovic rests at Melbourne Park as questions remain over the legal battle regarding his visa to play in the Australian Open

- Sve što nam je sada potrebno u Miamiju je da se pojave Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković.  Ne slažem s Đokovićevim stavom o cjepivu protiv koronavirusa. Njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji se nisu cijepili zasluženo donosi i veliku cijenu. S druge strane, sve ono što mu se događalo u Australiji zaslužuje kritike. Đoković nije kriminalac, samo ima svoj stav prema cijepljenju. Ne sumnjam da je narušio svoj imidž, ali isto tako njega smatram jednim od najpametnijih tenisača, a to je pokazao nebrojeno puta.

Serbian tennis player Novak Djokovic practices at Melbourne Park as questions remain over the legal battle regarding his visa to play in the Australian Open

Još nije poznato hoće li u Miamiju biti na snazi obavezno cijepljenje za natjecatelje. No, kako god bilo, obzirom na Blakeove riječi, vrlo je izvjesno da bi Đokovića mogli gledati u SAD-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe