Obavijesti

Sport

Komentari 15

Potop u Areni! Zagreb u 1. poluvremenu zabio 6 golova!?

Potop u Areni! Zagreb u 1. poluvremenu zabio 6 golova!?
4

Rukometaši PPD Zagreba teško su poraženi na domaćem terenu od Vardara u prvoj utakmici osmine finala lige prvaka sa 27-18. Ništa nije išlo domaćine danas, a uništio ih je latvijski div Krištopans sa pet golova...

VIDEO

PPD Zagreb je ove sezone pobjeđivao Vardar, na krilima prepune Arene Branko Tamše i njegovi igrači nadali su se da mogu nešto napraviti protiv osvajača Lige prvaka iz 2017. godine. No, ništa večeras nije išlo prema planu. Zagreb je izgubio od Vardara sa 27-18 i Makedonci sa smiješkom na licu očekuju uzvrat u Skopju jer su praktički osigurali četvrtfinale Lige prvaka.

Skakao je Tamše na klupi Zagreba, davao savjete svojim igračima, kidao i ono malo kose što ima, ali ništa nije pomoglo. Vardar je odigrao perfektnu obranu, a kad bi lopta pobjegla pored betonskog zida Krištopansa i Moraesa, tu bio bio nevjerojatni Milosavljev na golu gostiju koji je izludio Zagrebaše. Držao se hrvatski prvak do sredine prvog dijela, a onda su skroz pali.

Pokretna i čvrsta makedonska obrana zadavala je ogromne probleme Zagrebu koji nije imao ideju kako ih probiti. Pokretljiva obrana 6-0 ograničila je igru Zagrebaša na 3 vanjska igrača, pa Burić, koji igra pivota, je u cijeloj utakmici dobio dvije lopte. Užasno su se mučili i trošili u svakome napadu, a od onog poletnog Zagreba kakvog je Tamše najavljivao nismo vidjeli ništa. Imali su samo par kontri, što je za momčad čiji je to stil igre, jednostavno premalo. Spor napad i malen broj kontri uništili su jednostavno Zagreb večeras u Areni.

Bilo je to i brdo pogrešaka i izgubljenih lopti koje  momčad poput Vardara uvijek kazni. Ristanović je ušao u drugom poluvremenu i obranio je par lopti. Upalilo bi se malo svjetlo na kraju tunela, nada da se može doći do minimalnog poraza, ako već ne do pobjede. No, nova pogreška u napadu i eto Makedonaca na većoj prednosti.  To se svjetlo sredinom drugog dijela počelo polako gasiti, a prednost Vardara je rasla kao živica na termometru u Africi.

Njemački sudački par Geipel i Helbig sigurno neće ostati u najboljem sjećanju Zagrebovim navijačima. U prvih deset minuta su tri puta isključili igrače domaće momčadi, a barem dva isključenja su bila u najmanju ruku dvojbena, ali bilo je i nekih čudnih odluka tijekom utakmice. No, kao i uvijek, nećemo o sucima, danas jednostavno se nisu neke stvari poklopile i nije išlo. 

Latvijski div Dainis Krištopans, koji je prije nekoliko godina bio apsolutna egzotika u rukometu, opet je pokazao da je najbolji desni vanjski na svijetu. U prvih 20 minuta utrpao je 4 gola, bio je nezaustavljiv sa svojih 2,15 metara glavom i bradom. Latvijac je već osigurao transfer u novi klub te će od sljedeće sezone bombardirati po Francuskoj u dresu PSG-a. Utakmicu je završio sa pet golova.

Kod Zagreba nitko nije bio na pravoj razini, Ivan Sršen ostao je bez učinka, a to je igrač za kojeg očekivalo da će puniti makedonsku mrežu.

Tamše: Ne znam što se dogodilo

Znali smo da su u velikoj formi, njihov golman branio nam je šuteve napamet, nekakva nervoza se uvukla u nas, ne znam zašto. Sve je otpočetka išlo naopako, rekao je trener PPD Zagreba Branko Tamše nakon teškog poraza od Vardara.

- Vardar nas je natjerao u grč, sve je od početka išlo naopako. Zabili smo samo šest golova u prvom dijelu. Ne mogu reći da se nismo borili, ali premalo je raspoloženih igrača bilo. Nismo igrali našu igru. Imali smo poneki bljesak, ali to je bilo u tek nekoliko navrata. Ovo nam je bila utakmica života, utakmica za proći u četvrtfinale, ali Vardar je zasluženo prošao - dodao je Tamše.

Ristanović je kod Zagreba imao 7 obrana, Kastelic dvije, nedovoljno za momčad kao što je Vardar. Mandić je bio jedini raspoložen s pet golova. Kod Makedonaca su trojica zabila po pet golova, Stoilov, Popovski i Krištopans, Ivan Čupić zabio je tri gola za goste.

- Iskreno, ni mi se nismo nadali ovome. Možda izgleda da je bilo lako, ali nije. Bili smo fenomenalni i na kraju zasluženo dobili te napravili veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka - rekao je Čupić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani