Obavijesti

Sport

Komentari 5

Naučite tajne veslanja, sporta od kojeg očekujemo medalje...

Naučite tajne veslanja, sporta od kojeg očekujemo medalje...
7

Naš reporter 'Dudi olimpijac' u Veslačkom klubu Zagreb pokušao je naučiti sve o veslanju, sportu koji bi nam u Rio de Janeiru mogao donijeti dvije medalje

VIDEO

U našem specijalu 'Dudi olimpijac' pokušat ćemo vam predstaviti olimpijske sportove u kojima će naši sportaši nastupati. Prvo je na red došlo veslanje u kojem smo se okušali u Veslačkom klubu Zagreb na Jarunu, a sve o ovom zahtjevnom sportu pokušala nam je objasniti trenerica mlađih uzrasta Azra.

- Najbolje bi bilo početi već u prvom, drugom razredu, a veseli me što u najavi imamo i 'ženske Sinkoviće' - kaže Azra te otkrila kako se veslači brinu o svom čamcu.

Hrvatska bi u Riju mogla osvojiti dvije olimpijske medalje u veslanju. Osim braće Sinković, veliki favorit za medalju je u Damir Martin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da će Damir osvojiti medalju, želim mu svu sreću. On je fascinantan jer je nakon ozljede leđa u četvercu našao još veću motivaciju u samcu. Postao je čudo svim klincima koji treniraju veslanje - priča Azra te naučila Dudija kako se ulazi u čamac, kako sjesti, kako veslati, kako ne pasti u vodu...

- Svaki čamac ima svoje nogare pa veslači moraju biti bosi. Naprijed uvijek sjedi onaj koji ima više ritma, a iza motor čamca, mrcina... Ovoga puta ja ću biti mrcina.

A onda je Dudi sjeo u čamac.

- Leđa ravno, leđa ravno... Ne moraš čistit lopoče po dnu, što pliće, to bolje. Pa ti kao da veslaš u Veneciji. Pliće, pliće... - upozoravala je Azra, a Dudi je otkrio da veslanje i nije tako jednostavan sport kao što se to možda nekima čini.

Dapače, jedino što je Dudi koliko, toliko savladao na prvom susretu s veslanjem - bio je ulazak u čamac.

- Evo, još malo pa ćeš i ti na Olimpijske igre - nasmijala se Azra.

- Da, na Igre ulaska i izlaska iz čamca.

Nakon veslanja 'Dudi olimpijac' ide na judo i skokove u vodu

Oko podneva Dudi će se okušati i u judu u kojem naša Barbara Matić također ima priliku za veliki uspjeh na Olimpijskim igrama. Pokušat će Dubravko otkriti u čemu je tajna, što je potrebno da bi bili uspješni u ovom zahtjevnom sportu te koliko je odricanja potrebno da izborite Igre.

Nakon toga, u 14 sati, uživo pratite Dubravka na zagrebačkoj Šalati gdje će pokušati saznati sve o skokovima u vodu te se i sam okušati u tome. 

'Dudi olimpijac' svakoga će dana live Facebook videima pokušati predstaviti sport u kojem naši sportaši na Olimpijskim igrama toga ili idućeg dana nastupaju. Danas predstavljamo skokove u vodu, veslanje i judo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...