Obavijesti

Sport

Komentari 71

'Šahtar ima 11 pobjeda u 11 utakmica, ali slaba im je liga...'

'Šahtar ima 11 pobjeda u 11 utakmica, ali slaba im je liga...'
1

Dinamo će protiv Šahtara tražiti bodove kojima bi praktički osigurao proljeće u Europi, ali Nenad Bjelica ima brige oko ozlijeđenih Ademija i Petkovića. Doduše, Bruno kaže da je spreman

VIDEO

Nenad Bjelica uoči puta u Harkiv, gdje "modri" u utorak gostuju kod Šahtara u trećem kolu Lige prvaka, pozitivan je i vjeruje da mogu do pobjede, do koje bi ih mogli voditi i Arijan Ademi i Bruno Petković, koji se oporavljaju od ozljeda.

- Idu na put. Još danas imamo trening pa ćemo vidjeti. Sutra ćemo vidjeti u kakvom u stanju, mogu li pružiti 100 posto. Ako ne budu, igrat će drugi igrači - rekao je Bjelica.

No sam Petković tvrdi kako nema problema s bolnim gležnjem.

- Dobro je. Nema nikakvih problema, u redu je. Ne znam igram li, na raspolaganju sam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:03

Bjelica je otkrio kako se prije utakmice nije čuo s Darijom Srnom, igračkom legendom i današnjim pomoćnikom u Šahtaru, koji mu je bio suigrač u hrvatskoj reprezentaciji 2004. godine, kad su skupa zaigrali i na Euru u utakmici protiv Švicarske.

A o ukrajinskoj momčadi zna puno.

- Šahtar ima izuzetno velike kvalitete u ofenzivi, gdje ima nekolicinu Brazilaca. Znamo koji je to tip igrača. Vrlo nepredvidivi i talentirani. U obrani mu uglavnom igraju Ukrajinci iako i tu ima koji Brazilac. Imaju 13 Brazilaca, nekoliko ukrajinskih reprezentativaca. Teško je naći toj momčadi previše nedostataka, ali pokušat ćemo mi biti na boljem nivou nego što smo bili protiv Cityja, pogotovo u ofenzivi. U defenzivi biti stabilni, a u ofenzivi pokušati bolje odigrati i onda se možemo nečemu nadati - rekao je Bjelica.

Šahtar je za vikend pobijedio Koloos Kovalivku čak 6-0 i nastavio stopostotan niz u prvenstvu koji traje 11 utakmica.

- Dečki su pogledali utakmicu iako ona nije neko mjerilo. Dosta je slaba ta njihova liga. Ne želim umanjiti vrijednost njihove pobjede, ali u 11 utakmica imaju 11 pobjeda. Više se fokusiramo na utakmice koje su igrali u Europi ove i prošle sezone. Iznimno su neugodni, brzi, hitri, dobre tranzicije. Ako imaju prostora, nezgodni su. Dobro kombiniraju kroz sredinu, imaju dobre ofenzivne bekove, stvarno je jako potentna momčad. Ali vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego što smo bili protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom.

Je li City lakše dobio Šahtar ili Dinamo?

- Šta ja znam... Pa njih, rezultatski. Taj 3-0 nije čekao do 94. minute kao kod nas (2-0), ali oni su malo drugačije igrali. Ne mogu se uspoređivati utakmice i protivnici, svaka je utakmica sama za sebe.

Petković: Favoriti su, ali idemo se potući

Bruno Petković prepustio je Šahtaru ulogu favorita.

- Kakvi su im stoperi? Još nismo gledali videoanalizu, nisam gledao nešto previše o njima, ali sigurno su kvalitetni. Odlična su momčad, pogotovo ofenzivno, ljudi imaju 11 pobjeda u nacionalnom prvenstvu, pobijedili su Atalantu... Ozbiljan protivnik i sigurno, makar na papiru, kreću kao favoriti protiv nas, ali idemo se potući.

Nakon dva kola hrvatski i ukrajinski prvak imaju po pobjedu i poraz, stoga bi dvostruki sudar mogao biti ključan oko pitanja tko prolazi u osminu finala.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Svaki rezultat ovisi sam za sebe. Ako odigramo dva remija, onda nisu ključne jer ništa neće biti odlučeno. Sve se može dogoditi, ne trebamo uopće previše kalkulirati. Vidjet ćemo što će biti - rekao je Petković, koji se nada većem prostoru u napadu nego na Etihadu:

- Ha, nema momčadi na svijetu koja se može mjeriti sa Cityjem što se tiče posjeda lopte i automatskog pritiska nakon izgubljene lopte. Sigurno ćemo imati malo više prostora - zaključio je Bruno.

Stojanović: Sigurno se nećemo braniti

- Naravno da svi želimo pobjedu, ali znamo da nas očekuje jako težak posao jer su ozbiljna momčad, imaju stvarno jako dobre igrače individualce, tako da će biti teško. Dat ćemo sve od sebe i želimo da na kraju bude sretno za nas - rekao je Petar Stojanović i dodao:

- Kako smo se pripremali? Radili smo neke stvari, ali danas ćemo do kraja analizirati njihovu momčad, tako da ćemo više znati.

Ukrajinci imaju jake igrače u ofenzivnom dijelu momčadi, ali Dinamo neće biti fokusiran samo na obranu, uvjerava Slovenac.

- Vidjet ćemo što će nam situacija u utakmici donijeti. Naravno da ćemo željeti zabiti koji gol, nećemo se sigurno braniti. Imaju jako dobre ofenzivce - zaključio je Stojanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani