Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rijeka-Žilina 2-2: Murić i Bušnja za remi sa mladim Slovacima

Rijeka-Žilina 2-2: Murić i Bušnja za remi sa mladim Slovacima
4

Riječani su u ponedjeljak doputovali u Kranjsku Goru na pripreme, a od 18 sati krenuli su s prvim od četiri ispita na ovim pripremama i remizirali sa četvrtom momčadi slovačke lige

VIDEO

Rijeka je, u solidnoj izvedbi, remizirala sa slovačkom Žilinom 2-2. Utakmica je odigrana trećeg dana desetodnevnih priprema u Kranjskoj Gori, a ovo je prvi pripremni remi nakon pobjeda 1-0 nad Domžalama i 3-0 nad Dragovoljcem.

POGLEDAJTE VIDEO: Palikuća preuzeo funkciju

Pokretanje videa...

Robert Palikuća predstavljen u Rijeci 01:03

Rijeka-Žilina 2-2
Kranjska Gora, Športni park Ruteč. Sudac: Nejc Kajtazović (Kranj).
Strijelci: 1-1 Murić (11' - 11m), Bichakhchyan (13' - 11m), 1-2 Bichakhchyan (59'), 2-2 Bušnja (73')
Rijeka (3-4-1-2): Prskalo (od 46' Labrović), Escoval, Galović, Galešić, Tomečak (od 61' I. Smolčić), Pavičić (od 46' Lončar), Gnezda Čerin (od 46' Lepinjica), Liber (od 70' Karrica), Jurišić (od 53' Braut), Murić (od 58' Bušnja), Vuk (od 46' Ampem). Trener: Goran Tomić.
Žilina (4-3-3): Petraš - Sula, Kopas, Minarik, Anang - Gono, Myslovič, Bichakhchyan - Kapralik, Paur, Duriš. (još su igrali: Teplan, Leitner, Jibril. Jambor, Goljan, Bernat, Slebodnik, Sluka, Tandara, Nagy). Trener: Pavol Stano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žilina je prošlu sezonu okončala na četvrtom mjestu slovačke Fortuna lige, a radi se o jednoj od najmlađih europskih momčadi čiji je najstariji igrač 28-godišnji kapetan Jakub Paur, Jan Minarik ima 23, a svi ostali su 21 godinu i(li) mlađi.

I Rijekin trener Goran Tomić ima mladu momčad koja će tek doživjeti svoj konačni redizajn za narednu sezonu kako se prijelazni rok bude bližio kraju.

Bijeli su poveli iz penala koji je zabio Murić već nakon 11 minuta, ali samo dvije minute kasnije i Slovaci su dali gol s bijele točke. Žilina je do prednosti došla nakon jedne atipične pogreške golmana Labroviča, a konačnih 2-2 postavio je Denis Bušnja sjajnim solo-udarcem sa 18 metara.

- Zadovoljan sam provjerom. Posebno smo dobri bili prema naprijed, stvorili puno šansi. Naravno, smetaju kiksevi u defanzivi, ali... Bolje sad nego kad krenu službene utakmice. Da, nemamo klasičnu 'devetku' pa smo isprobali ovu taktičku varijantu, 3-4-1-2 s Liberom iza Murića i Vuka (*pa onda Ampema i Bušnje, nap.a.). Sve u svemu: dobro za ovu fazu priprema, a u subotu protiv Wolfsbergera trebalo bi biti i bolje - rekao nam je Goran Tomić.

Slovački klub uvijek je spomen na one lijepe i krasne riječke dane pod vodstvom Matjaža Keka. Rijeka je protiv Žiline igrala 2013. godine u 3. pretkolu Europske lige i prošla s ukupnih 3-2. Vjerujemo da znate što se dogodilo u play-offu. Riječani su tada napravili senzaciju, izbacili veliki Stuttgart i izborili grupnu fazu.

Inače, Rijeka je u utorak predstavila novo pojačanje. Novo ime u redovima Rijeke je - Issah Abass (22). Sportski direktor Robert Palikuća konkurenciju na 'devetki' ojačao je ganskim napadačem koji je na Rujevicu stigao na posudbu iz redova bundesligaša Mainza. Osim njega, na posudbu iz Dinama stigao je i Bernard Karrica.

Novi sportski direktor marljivo radi na pojačanjima jer Tomiću nepresušno fali svježe krvi. Nakon prošle sezone je ostao bez šestorice bitnih igrača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram