Obavijesti

Sport

Komentari 20

Pravi Indijanac u Dinamu: Stigao je Cheona Edzerza!

Pravi Indijanac u Dinamu: Stigao je Cheona Edzerza!
1

Ima 14 godina, pripadnik je plemena Tahltan, a o njemu kažu da je glavni igrač indijanske momčadi British Columbije. U Dinamo je došao na probu

VIDEO

Zlobnici će reći da je u Dinamu već igralo puno 'indijanaca', ali ovo je nešto drugo. Cheona Edzerza je 14-godišnji kanadski Indijanac, navodno silno talentiran klinac. Nakon dvotjednog boravka u Londonu, Cheona Edzerze je u pratnji majke Felicity, Engleskinje udane za Indijanca Kena, doputovao u Zagreb na probu. Dočekao ga je Romeo Jozak, direktor Dinamove omladinske škole, preko kojega je dječak i stigao u Hrvatsku. S Cheonom je Jozak radio prije dvije godine i primijetio njegov talent.
- Jako sam uzbuđen, tamo su neki od najboljih svjetskih igrača mog godišta i ne želim uprskati. Ali svjestan sam da će treninzi biti jako intenzivni - rekao je za kanadske medije Cheona Edzerza prije polaska za Europu. Njegovom odlasku u Dinamo u Kanadi je posvećena velika pozornost, cijela priča tretira se kao velika stvar. Ipak je u Kanadi nogomet amaterski sport, na vrlo niskim granama.
- Cijela ideja je u razvijanju njegova talenta. Želimo da nauči što je sve potrebno za nogomet na toj razini, što znači trenirati s trenerima koji se tim poslom bave profesionalno. Svi ti dečki s kojima će igrati prošli su nekoliko selekcija - ispričao je Ken Edzerza, Cheonin otac i trener. Njegove riječi dovoljno govore o razini na kojoj je kanadski nogomet. Tamo je nezamislivo da nogometaši prolaze selekcije.
Cheona Edzerza je najbolji igrač indijanske momčad British Columbije i strijelac zlatnog gola u produžetku finala natjecanja koje se zove Igre autohtonih stanovnika. Njegova je momčad zahvaljujući tom golu osvojila zlatnu medalju, a Cheona postao gotovo pa zvijezda.
"Dolazi iz zemlje hokeja i košarke, a odlazi u Europu, gdje je nogomet sport kraljevskog statusa. Ali Cheona Edzerza ne živi u iluzijama, ne misli da je mlađa verzija Ronaldinha", o novom dinamovcu pišu kanadski mediji, koji otkrivaju i kako će mladi Edzerze u Zagrebu provesti tjedan dana.
- Gorim od želje da ih impresioniram - rekao je je Cheona prije polaska za Zagreb, u kojem je u srijedu već bio i na stadionu. Za nekoga tko dolazi iz nogometnog okruženja to i ne bi bio osobit prizor, ali Cheona nije jedan od takvih.
- Već sada sanjam da zaigram na ovom stadionu. Moram dati sve od sebe da ostanem, želim napraviti veliku karijeru - rekao je za SN Cheona Edzerza. Navodno mu je ovaj tjedan na rasporedu doista ubitačan ritam. Trenirat će sa svojom generacijom, ali i s mlađom generacijom, sve kako bi u Zagrebu odrađivao dva treninga na dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz