Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pravi ispit uoči Eura: Hrvatska će igrati prijateljsku s Belgijom

Pravi ispit uoči Eura: Hrvatska će igrati prijateljsku s Belgijom

Vjerujem da su ovo dobro pogođeni protivnici koji će nam poslužiti da do Eura uhvatimo najbolju formu i pritom vidimo na čemu najviše trebamo raditi do prve utakmice s Engleskom, rekao je izbornik Dalić...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija se posljednji put okupila u studenom kada je odradila posljednje susrete u Ligi nacija i osigurala ostanak. Novo okupljanje zakazano je za ožujak kada naše reprezentativce čeka otvaranje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dok 'vatreni' igraju u svojim klubovima, čelnici HNS-a su glavama već na Euru. Treba sve pripremiti za novu veliku smotru, a kako bi reprezentacija što spremnija dočekala EP, HNS je dogovorio dva prijateljska susreta. Prvog dana lipnja Vatreni će u Osijeku ugostiti reprezentaciju Armenije, dok će 6. lipnja gostovati u Bruxellesu kod Belgije (20:45) na stadionu Kralja Baudouina.

Hrvatska će po prvi puta u svojoj povijesti odmjeriti snage s reprezentacijom Armenije, dok je s Belgijom do sada odigrala sedam utakmica, uz tri pobjede, dva remija i dva poraza. Belgija je treću godinu zaredom završila kao najbolje rangirana reprezentacija svijeta prema Fifi, a ovaj susret bit će posljednja provjera za obje reprezentacije uoči odlaska na UEFA Euro.

Belgijanci su osvojili treće mjesto na SP-u u Rusiji, no mnogi smatraju da je generacija predvođena Hazardom, Lukakuom i De Bruyneom morala više napraviti. Već godinama su u vrhu reprezentativnog nogometa, a susret protiv njih bit će pravi ispit za Hrvate uoči Eura. Pravi test i pokazatelj što mogu 'Vatreni' napraviti na novom velikom natjecanju.

- Drago mi je što smo ovako rano dogovorili prijateljske susrete uoči Eura, pritom imajući u vidu planove izbornika Dalića. Susret s Belgijom bit će pravi spektakl s dvije reprezentacije iz svjetskog vrha, što će izbornicima biti savršena prilika da vide gdje su uoči početka Europskog prvenstva. Nadam se i vjerujem da će pandemija do tada biti iza nas te da će u ovim utakmicama moći uživati i navijači na stadionima. U Osijeku uvijek imamo iznimno poticajnu atmosferu i zato priželjkujem pun stadion protiv Armenije, ako to dopuste okolnosti - izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Omiš: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice Lige nacija protiv Portugala

- Odlično je što već sada imamo dogovoren cijeli program za razdoblje prije Eura i zato zahvaljujem predsjedniku Šukeru i rukovodstvu Saveza što smo brzo reagirali po pitanju ovih dogovora. Vjerujem da su ovo dobro pogođeni protivnici koji će nam poslužiti da do Eura uhvatimo najbolju formu i pritom vidimo na čemu najviše trebamo raditi do prve utakmice s Engleskom. Nadam se da će nam se navijači moći pridružiti u Osijeku protiv Armenije jer priželjkujemo od njih pozitivnu energiju, a nakon toga čeka nas susret s jednom od najboljih reprezentacija svijeta što će biti idealan test za obje ekipe. Zbog toga smo i kolega Martinez i ja zadovoljni zbog ovog dogovora - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica