Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
123 komentara

Predsjednik IHF-a: Hrvati nisu pošteni! Pa ljudski je griješiti...

Hassan Moustafa je stao u obranu Madsa Hansena i Martina Gjedinga, sudačkog dvojca koji je oštetio Hrvatsku u utakmici s Njemačkom. Kaže da optužbe Line Červara i hrvatske ekipe nisu poštene

Foto: PIXSELL/REUTERS
123 komentara

Ljudski je griješiti. Ovi suci iz Danske su među najboljima na svijetu. Bili su pod pritiskom, a mi smo razgovarali s njima kako bi utvrdili u kakvom su stanju, rekao je predsjednik IHF-a Hassan Moustafa.

On je stao u obranu Madsa Hansena i Martina Gjedinga, sudačkog dvojca koji je oštetio Hrvatsku u utakmici s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu.

- Suci griješe, treneri griješe i igrači griješe. Kada izgubiš, prstom upireš u suce. Smatram da to nije pošteno. Poštujemo Hrvatski rukometni savez, kao i ostale saveze. Prema svima smo pošteni i sve reprezentacije identično tretiramo - rekao je Moustafa pa dodao:

- Međunarodni rukometni savez ne krši olimpijski duh. Nekorektno je da itko kaže kako IHF govori sucima što trebaju, a što ne trebaju suditi. To nije pošteno i žao mi je kada čujem takve optužbe.

Danske suce kritizirali rukometni eksperti

Hansen i Gjeding su nakon utakmice priznali da su pogriješili, a kritizirali su ih i rukometni stručnjaci.

- Ne znam kako će IHF reagirati, ali nakon tolikog broja krucijalnih pogrešaka moguće je da više neće suditi na turniru - rekao je Bent Nyegaard, a s njime se složio i Claus Møller Jakobsen.

-  Teško da su mentalno spremni za sve zahtjeve koji ih očekuju u nastavku turnira. Mislim da su im šanse da će suditi minimalne - rekao je Jakobsen.

IHF istražuje Hrvatsku

Iako je struka složna u tome da je Hrvatska oštećena protiv Njemačke, IHF će provesti istragu protiv četvorice Hrvata (od kojih je jedan igrač) zbog ponašanja tijekom i nakon utakmice.

Naši partneri pišu
Message