Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nisam vam bio dovoljno dobar? Dođite mi u goste u Liverpool...

Mamdouh Abbas bio je predsjednik egipatskog Zamaleka u vrijeme kad je Mohamed Salah bio mladi, talentirani igrač. Tad je procijenio da mu ne treba, a Salah mu je uzvratio na svoj način

VIDEO

Kad o jednom bogatom, uspješnom i popularnom nogometašu čuješ priču kako je lopovu koji je opljačkao njegovu obiteljsku kuću odlučio odgovoriti tako da je povukao tužbu protiv njega i dao mu nešto novca da se snađe u poštenom životu, jasno je da je riječ o posebnom tipu. Riječ je, naravno, o Mohamedu Salahu, čovjeku kojeg otočki mediji naprosto obožavaju. I svaki dan o njemu donose neobične, gotovo i nevjerojatne priče.

Nakon utakmice na Etihadu, u kojoj je Liverpool pobijedio 2-1 i potvrdio prolazak u polufinale Lige prvaka, a Salah, naravno, zabio gol pojavila se priča vezana uz prvu utakmicu, na Anfieldu. U kojoj je Salah bio čudesan. Povukao je Liverpool do pobjede 3-0, a sve to iz svečane lože Anfielda gledao je poseban gost. Čovjek je već vremešan, teško se i kreće, ali nije mu bilo teško potegnuti do Liverpoola i uživati u gesti najboljeg afričkog nogometaša. Mamdouh Abbas, o njemu se tu radi, prije desetak godina bio je predsjednik egipatskog Zamaleka, u kojem su razmišljali o dovođenju mladog Salaha. Predsjednik je sve presjekao:

- Ništa od toga, nećemo ga dovoditi, nije dovoljno dobar!

I umjesto ponude da pojede svoju diplomu (ako je ima), Salah mu je ponudio da dođe na Etihad. I iz prve ruke, iz blizine, vidi u kakvog se igrača razvio taj mali koji za njega nije bio dovoljno dobar. Imao je Abbas, naravno, što za vidjeti, jer Salah je zabio sjajan gol, rutinerski i majstorski je prebacio golmana za ubijanje svih Cityjevih ambicija, ali možda je mogao biti i ponosan. Jer tko zna gdje bi završio Salah da nije bio njegova slučajnog "vizionarstva". Ovako, kad već nije mogao u Zamalek, otišao je u Basel, zatim u Chelsea, Fiorentinu i Romu, da bi ovog ljeta završio u Liverpoolu.

Uostalom, nije on bio jedini koji nije bio svjestan koliko će Salah postati dobar igrač. Evo, baš tog prošlog ljeta dvojio je čak i Jürgen Klopp.

"Trener Liverpoola imao je na listi 15-ak krilnih igrača koji su mu bili potencijalne mete, ali Salah nije bio prvi vrhu te liste. Ispred njega su bili i Christian Pulišić, i Julian Brandt, i Julian Draxler. Tek nakon što su propali svi pokušaji da dovede nekoga od njih trojice, Klopp se okrenuo Salahu", tvrdi novinar Timesa Paul Joyce.

U utorak navečer, ako već nisu prije, i Abbas i Klopp shvatili su koliko su griješili u procjeni. I koliko je Salah sjajan igrač. A shvatio je to, na njegovu žalost, i Pep Guardiola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka