Sport

Komentari 1

Predstavljamo Slovan: Odmah u debiju do play-offa u KHL-u

Predstavljamo Slovan: Odmah u debiju do play-offa u KHL-u

Medveščak je u poziciji Slovana Bratislave od prije godinu dana, koji je u debitantskoj sezoni u KHL-u stigao do play-offa izgubivši od Dinama Moskve

Momčad Slovana iz Bratislave prije godinu dana našla se u poziciji kao Medveščak sada. Slovan je, do dolaska 'medvjeda' u elitno europsko hokejaško društvo, bio klub s najmanjim stažom u KHL-u, iako je ujedno i najstariji klub u ligi, osnovan davne 1921. godine.

Nakon Drugog svjetskog rata ovaj slovački klub bio je jedini predstavnik svoje zemlje u čehoslovačkoj ligi te je nakon silnih drugih mjesta stigao do naslova 1979. godine. Nakon raspada Čehoslovačke 1993. godine Slovan je osvojio osam titula u slovačkoj Extra ligi, a na međunarodnoj razini uzeo je tri Spengler kupa u 70-ima te IIHF Continental kup 2004.

A onda je 2012. godine pristupio drugoj najjačoj ligi svijeta KHL-u u kojoj je imao sjajnu debitantsku sezonu osiguravši play-off. Šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji donijelo je Slovanu okršaj u četvrtfinalu s Dinamo Moskvom, koja je pobijedila u sve četiri utakmice. 

Utakmice Slovana u debitantskoj sezoni polučile su veliki uspjeh među navijačima, koji su rasprodali 25 od 26 utakmica uz sedmu prosječnu posjećenost u Europi. Momčad je većinom sastavljena od slovačkih igrača uz nekoliko čeških i jednim Kanađaninom, a trener im je Rostislav Čada.

Najčitaniji članci