Sport

Komentari 0

Preminuo bivši olimpijac (32): Sve je krenulo s infekcijom grla

Preminuo bivši olimpijac (32): Sve je krenulo s infekcijom grla

Nastupio je u Rio de Janeiru 2016. godine kao je došao nakon što je bio senzacija na Južnoameričkim igrama gdje je uzeo tri medalje. Pet godina kasnije preminuo je nakon što se opaka bolest raširila po tijelu

U listopadu je dobio infekciju grla, a borba je trajala nešto više od tri mjeseca te se infekcija proširila na pluća i želudac što je jednostavno bilo previše. Ian Matos (32) preminuo je nakon borbe s opakom bolesti, a bio je brazilski olimpijac u skokovima u vodu.

- Neopisivo smo žalosni nakon što smo doznali da nas je prerano napustio Ian Matos. Sva sućut njegovoj obitelji i prijateljima - oprostio se od njega Brazilski olimpijski odbor.

U Brazilu je bio jedan od rijetkih sportaša koji se deklarirao kao homoseksualac i to još 2013. godine kad je kao osobu koja ga je 'potaknula' na to istaknuo Toma Daleyja koji je rekao da je biseksualac.

Javnost ga pamti po odličnom nastupu na Južnoameričkim igrama gdje je osvojio tri medalje te si osigurano nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Najčitaniji članci