Obavijesti

Sport

Preminuo Vinko Dobrić, jedan od najvećih trenera odbojke

Preminuo Vinko Dobrić, jedan od najvećih trenera odbojke

Dobrić je bio jedan od sinonima hrvatske odbojke, Trogiranin koji je mnogima bio poznat i pod nadimkom Cane. Bio je član reprezentacije bivše države s kojom je osvojio dvije europske bronce i tri mediteranska zlata

VIDEO

U četvrtak je u Zagrebu u 71. godini preminuo proslavljeni hrvatski odbojkaš i odbojkaški djelatnik Vinko Dobrić.

Rođeni Trogiranin Dobrić je bio jedan od sinonima za hrvatsku odbojku, sport koji je zavolio još kao dječak 1963. godine u Kaštel Novom, a dolaskom na studij u Zagreb u kolovozu 1970. prelazi u redove Mladosti kao talentirani tehničar.

Bio je sjajan organizator igre na terenu, sposobnosti koja mu je kasnije puno koristila u njegovom daljnjem radu. U narednih 12 sezona nastupa za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio četiri naslova državnog prvaka i četiri naslova pobjednika Kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istovremeno, kao član reprezentacije bivše države osvaja dvije europske bronce i tri mediteranska zlata. Nakon uspješne igračke karijere započeo je jednako veliku trenersku, kako u muškoj tako i ženskoj odbojci, ali i sudačku te karijera odbojkaškog djelatnika. Kao trener i izbornik vodio je žensku seniorsku reprezentaciju bivše države, ženske seniorske ekipe HAOK Mladost te OK Viadukt.

Bio je izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske te trener MOK Zagreb. U želji da se trenerska struka podigne na višu razinu te da se treneri dodatno osposobe, od 1995. do 2011. godine radio je kao šef struke i predavač za odbojku pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji, a od 2017. kao predavač na Sportom učilištu u Zagrebu.

Dugi niz godina radio je kao tajnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza. Dobitnik je i nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek koja mu je dodijeljena 2019. godine kao najviše priznanje pojedincima za životno djelo u području sporta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu