Obavijesti

Sport

Komentari 87

Presedan u NBA ligi! Milwaukee odbio igrati utakmicu protiv Orlanda, svi završili u bojkotu!

Presedan u NBA ligi! Milwaukee odbio igrati utakmicu protiv Orlanda, svi završili u bojkotu!
3

Igrači Bucksa donijeli su ovu odluku nakon što je Jacob Blake upucan u Wisconsinu, a na kraju su u svlačionici odlučili da neće izaći na teren u petoj utakmici protiv Orlanda, javio je Adrian Wojnarowski. Igrati neće ni Oklahoma i Houston te Lakersi i Portland

VIDEO

Sat je označio da utakmica počinje, a na parketu - žive duše. Orlando i Milwaukee trebali su u 22 sata po hrvatskom vremenu u srijedu početi petu utakmicu svoje serije u doigravanju, a Bucksi su, prvi vodstvu 3-1, odlučili da će je - bojkotirati! Prva franšiza ikada u doigravanju.

- Igrači Bucksa donijeli su ovu odluku nakon što je Jacob Blake upucan u Wisconsinu, a na kraju su u svlačionici odlučili da neće izaći na teren u petoj utakmici protiv Orlanda - javio je uvijek prije svih Adrian Wojnarowski.

Bucksi nisu ni izašli na zagrijavanje, dok se Orlando povukao s istog četiri minute ranije. Odnosno, kada je vidio da od utakmice neće biti ništa...

- Umorni smo od ubijanja i nepravde - rekao je Milwaukeejev George Hill.

Službene osobe nisu uspjele učiniti ništa da igrači promjene mišljenje, a NBA je kasnije potvrdila da će nove termine tražiti i za utakmice Oklahome i Houstone te Lakersa i Portlanda koje su se trebale igrati kasnije u srijedu.

- Zaje*ite ovo, hoćemo promjene - oglasio se LeBron James.

- Nepoštivanje života. Ispaljivanje sedam metaka u leđa čovjeka s udaljenosti od pola metra pred njegovom djecom je upravo to. Nepoštivanje života zato što je u pitanju život Amerikanca čija koža nije bijele boje. I poštedite me "pravde" s društvenih mreža o tome kako Jacob Blake ima poduži policijski dosje.

- Ovo s*anje mora stati - poručio je budući rookie godine Ja Morant.

Ideja o bojkotu zakotrljala se do kraja u utorak kada su igrači održali skup u balonu u Orlandu u kojem se nalaze. Izvršni odbor Udruženja NBA igrača (NBPA) inicirao je razgovore, a na sastanku su bili predsjednik Chris Paul i njegov zamjenik Andre Iguodala. 

NBA: Playoffs-Orlando Magic at Milwaukee Bucks
Sedam puta pucali mu u leđa, u Wisconsinu prosvjedi: 'Želimo da odmah otpuste te policajce!'
Sedam puta pucali mu u leđa, u Wisconsinu prosvjedi: 'Želimo da odmah otpuste te policajce!'

U Wisconsinu, u Kenoshi, gradu nedaleko Milwaukeeja, izbili su veliki protesti nakon što je policija prije dva dana upucala nenaoružanog Afroamerikanca Jacoba Blakea (29) koji je u teškom stanju nakon pucnjave u nedjelju poslijepodne nakon što su ga, dok je hodao prema svom automobilu, pratila dvojica naoružanih policajaca. Liječnici su rekli da će nakon sedam metaka u leđa biti pravo čudo da opet prohoda...

Nastavlja se kaos: Dvoje mrtvih i još jedan ranjen u Wisconsinu
Nastavlja se kaos: Dvoje mrtvih i još jedan ranjen u Wisconsinu

Incident se dogodio tri mjeseca nakon smrti Georgea Floyda, kojeg je ubio policajac u Minneapolisu kada je pokret Black Lives Matter zavladao SAD-om i NBA ligom. Njegovo ubojstvo potaknulo je prosvjede protiv policijske brutalnosti i sistemskog rasizma diljem SAD-a. 

Trump šalje pojačanja protiv "pljačke i anarhije" u Kenoshi
Trump šalje pojačanja protiv "pljačke i anarhije" u Kenoshi

Bivši američki predsjednik i demokratski predsjednički kandidat na izborima 3. studenog, Joe Biden, zatražio je u ponedjeljak da policajci odgovaraju za incident. 

- Nacija se ponovno budi s tugom i bijesom jer je još jedan crni Amerikanac žrtva prekomjerne sile - priopćio je Biden.

- Ovi pucnjevi probijaju dušu naše nacije.

People protest the shooting of Jacob Blake in Kenosha People protest the shooting of Jacob Blake in Kenosha

Brojni prosvjednici promarširali su u nedjelju navečer ulicama Kenoshe, gradu s oko 100.000 stanovnika udaljenom stotinjak kilometara sjeverno od Chicaga.  Predsjednik Donald Trump najavio da će poslati policijska i vojna pojačanja protiv "pljačke" u Kenoshi nakon što su dvije osobe ubijene u prosvjedima.

- Više nećemo dopuštati pljačke, podmetnute požare, nasilje i anarhiju na američkim ulicama - tvitao je američki predsjednik.

- Poslat ću saveznu policiju i Nacionalnu gardu u Kenoshu radi uspostave ZAKONA i REDA - inzistirao je republikanski milijarder, kojem su to glavne teme u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore.

Whitney Cabal, jedna od vođa pokreta Black Lives Matter u Kenoshi, poznata na društvenim mrežama kao Billy Violet, osudila je postupanje policije. 

- Ovaj grad se neće smiriti dok prosvjednici ne saznaju da je taj policajac otpušten. Nije bilo razloga da se sedam hitaca ispali u leđa muškarca dok mu je u automobilu sjedilo troje djece - rekla je Cabal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu