Obavijesti

Sport

Komentari 5

Presretni Ivica Olić: Napokon trčim i uskoro se vraćam lopti

Presretni Ivica Olić: Napokon trčim i uskoro se vraćam lopti
1

Svakoga tjedna postavljao sam si ciljeve i svaki put kad bih ih ostvario to bi me dodatno motiviralo. Mogu trčati i uskoro se vraćam lopti. To je već trening, kaže Olić

VIDEO

"- Reci treba li ti odmor - kazao je Thomas Wilhelmi, no Olić je odbio ponudu samo odmahnuvši rukom te tako dao do znanja specijalistu za sportsku rehabilitaciju da zauzme svoju poziciju...

"Wilhelmi je zategnuo dugo uže od gume oko nogometaševa struka i Olić je nastavio sprintati. Nije mu odmor bio potreban, ionako je dugo pauzirao od sporta."

Uvod je to teksta na službenim stranicama Bayerna čiji je Ivica Olić član.

"Hrvatski nogometni reprezentativac (31) operativnim je zahvatom prije sedam mjeseci sanirao ozljedu meniskusa i hrskavice lijevog koljena. Čim mu je to bilo dopušteno, svakodnevno je odlazio u teretanu, a prije dva se tjedna vratio na terene za trening. Rad s loptom bliži je no ikad, mogao bi se dogoditi već sljedećega tjedna. Vođen tom mišlju, Olić nastavlja raditi na kondiciji, iako su njegovi suigrači nestali na praznike krajem prošloga tjedna", nastavlja se u tekstu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je moj program rada i sretan sam što ga mogu odrađivati - izjavio je hrvatski napadač minhenskog kluba čije misli nisu usredotočena na godišnji odmor već nastavak karijere.

- Trenirao sam svaki dan kako bih sezonu dočekao spreman.

"Prvi su koraci bili odbaciti štake, potom početi hodati, a nakon toga uspinjati se stepenicama."

- Svakoga tjedna postavljao sam si ciljeve i svaki put kad bih ih ostvario to bi me dodatno motiviralo. Sada uživam. Mogu trčati i uskoro se vraćam lopti. To je već nogometni trening - izjavio je Olić po završetku 60-minutnog treninga kroz koji prolazi kako bi dobio na izdržljivosti i brzini i u kojem je prvi puta imao dopuštenje trčati s promjenama smjera.

Do sada je smio samo pravocrtno.

- Ono što sam radio prije dva tjedna sada mi je smiješno. Tada sam smio samo sporo trčkarati, a danas radim na brzini, izdržljivosti i promjenama smjera. Koljeno je stabilo i ne osjećam bol - dodao je hrvatski nogometaš koji će na odmor za dva tjedna.

- On je oličenje profesionalizma. Njega treba obuzdavati budući da bi najradije trenirao 24 sata dnevno. Važno je odmoriti se, bez pauzi se neće vratiti ondje kamo bi želio - naglasio je Wilhelmi.

"Ondje kamo bi želio" odnosi se na travnjak kada 1. srpnja Bayern započene s pripremama.

- To je realan plan. Već sada smo četrnaest dana ispred plana kojeg je zacrtao liječnik koji ga je operirao - zaključio je Wilhelmi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi