Obavijesti

Sport

Komentari 16

Zubčić: Francuz nas je stvarno pomeo, ali ja sam ponosan!

Zubčić: Francuz nas je stvarno  pomeo, ali ja sam ponosan!

Zubčić je ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također, bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca. Sretan sam i ponosan nakon još jednog postolja u Adelbodenu, kazao je

VIDEO

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu za Svjetski kup voženom u petak u švicarskom Adelbodenu, on je za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki.

Pokretanje videa...

Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu 00:47

- Sretan sam i ponosan nakon još jednog postolja u Adelbodenu, nakon što sam bio drugi na ovoj kultnoj stazi - kazao je Zubčić nakon utrke.

Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također, bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca.

Maestralan drugi lauf: Zubčić je uzeo 2. mjesto u Adelbodenu!
Maestralan drugi lauf: Zubčić je uzeo 2. mjesto u Adelbodenu!

Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednom iza Odermatta, Zubić je odlično odvezao i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke, pa je uspio preskočiti Odermatta te po treći put u karijeri doći do drugog mjesta u veleslalomu u Svjetskom kupu. Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.

Zubo u kameru poručio velikom rivalu: Ajde, da te vidimo sad!
Zubo u kameru poručio velikom rivalu: Ajde, da te vidimo sad!

- Prvi lauf sam se stvarno super skijao, bez nekih velikih pogrešaka i bio sam treći. Znao sam da u drugoj vožnji moram napasti još jače jer je postavka bila ravna, što meni baš i ne odgovara. Međutim, odlično sam se snašao i stvarno sam sretan što sam dohvatio još jedno postolje. Pinturault je danas skijao stvarno fantastično, pomeo nas je za jednu sekundu - kazao je.

- Vidljivost je bila jako loša, kad zađe sunce, ovdje je totalni mrak, bolje se vidi po magli. Skoro sam se poskliznuo na jednom mjestu, ali nisam se uopće obazirao. Inače, jučer popodne sam bio malo umoran, nisam se osjećao najbolje, trenirao sam ujutro i putovao pet-šest sati, ali ne obazirem se na to, i drugi skijaši će voziti te četiri utrke u pet dana, tu nema mjesta za govoriti da si umoran, treba biti hladan u glavi, što više se odmarati između utrka i onda ima vremena tjedan dana za odmoriti se do Wengena - dodao je za HRT.

Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.

Alpine Skiing - Men

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.

Oduševljeni Ivica: Pa ovo je za anale. Bili smo na razini velesila
Oduševljeni Ivica: Pa ovo je za anale. Bili smo na razini velesila

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

- Sutra na očekuje još jedan veleslalom, jedva čekam i nadam se da ću ga opet odraditi ovako ako ne i bolje - poručio je.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S FILIPOM ZUBČIĆEM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu