Obavijesti

Sport

Komentari 3

Priča o nogometnom 'Fedexu': Riverovo siroče stiglo je u Lyon

Priča o nogometnom 'Fedexu': Riverovo siroče stiglo je u Lyon
2

Ono što će mnoge dirnuti obiteljska je priča mladog braniča. U osmoj je godini života stigao u River, odnosno dvije godine poslije gubitka majke. U 15. godini ostaje i bez oca...

VIDEO

Jedan od najtalentiranih mladih braniča na svijetu Argentinac je Emanuel Hernán Mammana (20), do jučer član velikog argentinskog kluba Rivera.

Ovih je dana potpisao za francuski Lyon koji će ga platiti devet milijuna eura, iako je njegova vrijednost 15. Slavni River u financijskim je problemima, stoga nisu bili u idealnoj poziciji oko pregovora.

On je dobro poznato ime u bilježnicama skauta Barcelone, Atletica, Chelsea, Tottenhama, Fiorentine, Arsenala i Milana. Naime, u 18. je godini zaigrao u finalu Copa Sudamericane i tako postao najmlađi igrač kojem to uspjelo, a imun na njegove kvalitete nije ostao niti izbornik Argentine Alejandro Sabella.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzor mu je Mascherano, a u Argentini ga zovu 'Federer'

Prije dvije godine pozvao je Emanuela za prijateljsku utakmicu protiv Slovenije koji je potom i debitirao za reprezentaciju, no najveća je zanimljivost to što do te utakmice nije bio debitirao za svoj klub, River. Jedini kojem je takav podvig uspio je Javier Mascherano, Mammanin idol.

Legendarni Ariel Ortega jednom je prilikom opisao braniča:

- On je razigravač na poziciji stopera, može igrati što poželi u veznom redu.

Doista, Mammana je prototip modernog stopera (poput Hummelsa, Ramosa ili Bonuccija) koji pljeni elegancijom, dugim proigravanjima i slalomima u protivničku polovicu.

Stil i lakoća njegove igre priuštili su mu nadimak 'Federer' jer svojim stavom na terenu neodoljivo podsjeća na velikog švicarskog tenisača. Rijetko pokazuje emocije ili 'gubi glavu' te može odigrati cijelu utakmicu bez faula, a da pritom dobije svaki duel.

U 15. godini života postao je siroče

Ono što će mnoge dirnuti obiteljska je priča mladog braniča. U osmoj je godini života stigao u River, odnosno dvije godine poslije gubitka majke. U 15. godini ostaje i bez oca, razmišljao je čak i tome da prestane igrati nogomet.

Držalo ga je obećanje ocu na samrti kako će jednog dana zaigrati u argentinskom prvenstvu za svoj River koji ga je odgojio. Klub je doslovno bio njegova kuća i obitelj...

Nogometni 'Federer' stigao je u Europu. U najavi, igrač koji bi mogao obilježiti naredno nogometno desetljeće. Jer, pobjednici su prvenstveno oni koji su najčvršći u glavi, a Mammana je u dvadesetoj godini života već šampion na tom polju uoči svog prvog velikog europskog izazova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u