Obavijesti

Sport

Komentari 1

Priča o uspjehu: Kovačevog je igrača otac napustio kao bebu

Priča o uspjehu: Kovačevog je igrača otac napustio kao bebu
1

Francuski nogometaš Lucas Hernandez rekordni je transfer u povijesti Bayerna. Niko Kovač ga je platio 80 milijuna eura, a iza njegovog puta prema uspjehu stoji tužna obiteljska priča

VIDEO

Sve dugujem majci. Ona nas je podigla, okrenula nogometu i radila satima da bi nas prehranila, pričao je Lucas Hernandez (23) koji je prije nekoliko dana potpisao za Bayern.

Niko Kovač je za njega izdvojio 80 milijuna eura, što je rekordno pojačanje njemačkog kluba. Lucas je ljetos osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s francuskom reprezentacijom, a samo mjesec dana ranije s Atleticom je uzeo Europsku ligu.

Sezona iz snova nastavila se transferom iz snova, a priča o njegovom uspjehu krenula je tužnom obiteljskom pričom. Lucasa i brata Thea koji igra u Real Madridu odgojila je majka Py Laurence. Otac, Jean-Francois Hernandez je bio profesionalni nogometaš, igrao je i za Marseille, Rayo Vallecano, Atletico Madrid,... ali ni na koji način nije zaslužan za uspjeh svojih sinova.

Bayern sklopio rekordni posao, Kovaču dolazi svjetski prvak...
Bayern sklopio rekordni posao, Kovaču dolazi svjetski prvak...

Otac ga je napustio 2002. godine, više od 10 godina se nisu čuli s njim

Jean-Francois je obitelj napustio 2002. godine. Suprugu i dvojicu sinova ostavio je zbog španjolske glumice Sonie Moldes i nikada se više nije osvrnuo. Py je tako ostala sama s dječacima, a iako joj je bilo teško usmjeravati djecu prema karijeri koja ju je podsjećala na čovjeka koji je napustio svoju obitelj, ipak ih je podržala.

- Nismo ništa čuli o njemu 12 ili 13 godina, nije nam se javljao... A sad kad sam i ja otac, još me je više strah njegovog poteza. Nije bio dobar otac, ja to nikad ne bih mogao napraviti! Za svoje dijete spavao bih i ispod mosta - pričao je prošle godine u emotivnom intervjuu novi Kovačev igrač.

Braća su krenula svoj put iz kluba Rayo Majadahonda, a majka ih je svaki dan vozila na treninge. Rayo je prepoznao njihov talent i obojici je dao stipendije. Nije dugo trebalo Atletico Madridu da zamijeti talentiranu braću, Lucas je imao samo 11 godina kada je stigao u klub. U Madridu su ga suigrači zvali 'veliki šef', a među vršnjacima se isticao visinom, čvrstoćom u duelima, odličnim čitanjem igre, ničega se nije bojao i uvijek je bio izrazito ustrajan.

Simeone mu dao priliku kada je imao 17 godina

Diego Simeone ga je zamijetio 2014. godine i poveo ga na utakmicu protiv Villarreala. Imao je tada 17 godina, a uspon nije dugo čekao. Godinu dana kasnije već je bio stalni član prve momčadi, a pokraj klupskih legendi Godina i Gimeneza se polako izborio i za status prvotimca. Nakon osam prijelomnih mjeseci u karijeri, otpisao je ugovor života s Bayernom.

Sve to vlastitom zaslugom, uz veliku podršku samohrane majke i brata Thea (21) koji danas igra u Real Sociedadu na posudbi iz Reala. Braća oca nisu vidjela ni čula više od deset godina. Svatko je gradio svoj sportski put, a 2017. godine su ispisali povijest kao prva braća na suprotnim stranama madridskog derbija nakon 1929. godine.

- Za koga ću navijati? Uh, ne mogu zauzeti jednu stranu, navijam za svoju djecu. Što ću im reći prije utakmice? Da se ne tuku. Naravno da su se znali sukobiti u prošlosti, ali to su bile bratske razmirice. Ponosna sam na njih - pričala je prije te utakmice majka.

ATLETICO DE MADRID v DEPORTIVO ALAVES. LA LIGA 2018/2019. ROUND 15
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića