Obavijesti

Sport

Komentari 217

Mamić: I mafija me tražila zbog Dudua, nek mi vrati moj novac!

Mamić: I mafija me tražila zbog Dudua, nek mi vrati moj novac!
9

Srpsko i BiH podzemlje pokušavalo je doći do novca od transfera od Dudua, malog šmrkavca, rekao je izvršni predsjednik Dinama, Mamić na konferenciji za novinare

VIDEO

Eduardo da Silva poslao je priopćenje u kojem optužuje Zdravka Mamića za lihvarski ugovor s početka karijere, a nije se dugo čekao odgovor izvršnog predsjednika. U 14 sati je počeo s press konferencijom koja ja trajala skoro sat i pol.

- U slučaju Eduarda postoje dvije stvari, jedna je da Hrvatska počiva na legalitetu prava. Imam povjerenje u institucije suda. A drugo, ovo je pokušaj pritiska na sud, ne mislim, već sam siguran da je to 'spin' teama Eduarda da Silve. Nevjerojatno je da se objavi dokument koji je, potvrđujem, vjerodostojan. Ja sam tada bio građanin i nisam imao nikakvu funkciju u nogometu. To je bilo 2001. godine i tada sam se bavio ulaganjem u razvoj nadarenih sportaša. Eduarda sam upoznao kad sam čuo da postoji dečko koji je talentiran i koji dvije godine živi u svlačionici kraj pomoćnog igrališta. Našao sam se sa Suzanom, njegovim skrbnikom, koji mi je pokazao papire u kojima piše da mu je Duduova majka povjerila skrb. Čovjeku sam dao milijun eura svog novca, novac svoje maloljetne djece. U ugovoru je pisalo da njemu ide 50 posto, 25 Suzanu i 25 meni. To je nekome neprimjeren postotak, ali je takav bio dogovor. A onda ja 300 tisuća dolara dajem Suzanu da bi povukao tužbu protiv Dudua, ali ne da bih otkupio pravo na Duduove prihode. Onda sam Suzanov dio dao Duduu! I od svojih 25 posto dajem pet posto da Silvi, kroz sve anekse je onda omjer 80 posto za Da Silvu, a 20 na mog sina Marija Mamića kojem sam prepisao svoja prava. A kladim se da nitko od vas ne bi to tako napravio. Čuli ste za Dona Kinga i slične, šta, oni ulažu novac da bi gubili? Imam 50-60 primjera gdje sam popušio novac, pa tko to pita. Uložio sam milijun eura u njega. Pitam, što je tu nezakonito i nemoralno?!

Mamić kaže kako Eduardo ne može reći da nije znao što potpisuje.

- Svaki put kada smo radili ugovor njemu i njegovom skrbniku napravljen je dvostruki dokument, na hrvatskom i portugalskom. Svaki put je razgovor vođen u javnobilježničkom uredu i dokumenti su se potpisivali uz prevoditelja. Je li Eduardo razumio hrvatski kad je ženio Andreu? Za svaku rečenicu ga se upitalo: 'Jeste li dobro razumjeli?'

Izjavio je i kako je srpsko i bosansko podzemlje htjelo dio novca od transfera, a on je poručio da mu se nikad više ne obrate ili će zvati policiju i Interpol.

- Zar hoćete da eksplodiram u zraku. Ja ne smijem pričati o tome, a mogao sam biti likvidiran, mogao mi je netko oteti članove moje obitelji. Sve je to prouzročio taj mali šmrkavac koji naučio sam jamat, a nema ništa u rikverc, nema nikakvi obveza.

Ne može vjerovati dokle je došao njegov odnos s Eduardom od kojeg je napravio multimilijunaša.

- Ima ugovor u Šahtaru od tri milijuna eura po godini, potpisao je na tri, a u Arsenalu je imao dva milijuna po godini. Od sve toga Mamić je dobio nula eura, 'zero'. Postao je multimilijunaš i još mi se smije u lice. To je gola istina. Napravili ste od mene monstruma, a od monstruma dobre ljude i genijalce, a od mene genijalca i humanitarca napravili ste monstruma. Eduardu da Silvi platio sam svadbu, kupio dva auta, vratio 250.000 eura banci da vrati kredit za stan, dao novac da njegova majka kupi kuću u Brazilu. Čovjeka dovedem na vrh svijeta, a on mi se smije. Niti mi vraća novac, niti dobivam profit koji sam zaslužio. Vjerujem u sud i čekam njegovu odluku. Odvjetnici mi preporučuju da podnesem kaznenu prijavu, a ja ne želim da on završi u zatvoru.

Kaže kako obožava nogometaša Dudua.

- Dobio sam napadaje kada je protiv Turske odigrao tri minute. Posljedica je ta da sam Biliću rekao da nije pošten čovjek. Ja bih poginuo za njega igrača, pa ja ga ne mogu mrziti, iako mi jer toliko zla napravio. On je svojim golovima zadužio i Dinamo i reprezentaciju. Pa ja sutra želim da on dođe u naš klub.  Želim se s njim naći i ovo riješiti u četiri oka, tako to rade pravi 'đekovi'. Zaklinjem se ocem u grobu da je istinita svaka riječ koju sam rekao. 

Sin Mario u transferu, a 'nikad nije uzeo ni lipe'

Mamić je svojedobno tvrdio kako njegov sin nikada nije uzeo ni lipe od transfera, a ispada da je sudjelovao u transferu brazilskog Hrvata u Arsenal.

- Arsenal je uvjetovao da u transferu sudjeluju dva brata Kašmirija, Pakistanca, da budu menadžeri Eduardu uz mog sina Marija Mamića. Dogovorili su da dijele po 50 posto. Eduardo odlazi u Arsenal i otkazuje ugovor mojem sinu nakon prve rate, a kada je shvatio da neće dobiti novac od odštete. Prestao je uplaćivati novac Mariju, a on Pakistancima. Razumiješ li da je Eduardo otkazao punomoć mojem sinu?

'Udario' po novinarima i Swobodi

Od vas doživljavam permanenti 'mobing', a vi me ubijate na živo. Dinamo je najtransparentniji i najkontroliraniji klub, nema službe koje nas nije kontrolirala.

O Dinamu je jučer pisao i Hannes Swoboda, izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku. Rekao je kako 'Klubovi ne smiju biti poligoni za privatni obiteljski biznis', aludiravši na Mamića. 

- Što je taj Hanes Swoboda, je li on možda radi u udruzi prvoligaša, u austrijskom nogometnom savezu? Podsjetio bih vas da taj činovnik iz Austrije priča o nečemu, a ne zna ni gdje je naš klub. Nahuškali su ga domaći izdajnici, a taj nepošteni papak je izmanipuliran poslao priopćenje. Nema takvog kluba u jugoistočnoj Europi. Nigdje nisam vidio da se ogradio, ako jest, ja mu se ispričavam. U svakom slučaju ga pozivam da dođe u Dinamo i vidi kako se ovdje radi.

'Da nema mene, bili bi triput slabiji od Hajduka'

Zdravko je ušao u svlačionicu na poluvremenu nedjeljne utakmice protiv Intera koja je završila 0-0.

- Bio sam u svlačionici jer sam prisustvovao jadu i nemoći. Bilo me je sram. Ulazim u svlačionicu jer imam odgovornost prema klubu i igračima. Da ja ne radim sve što radim, Dinamo bi bio triput  slabiji od Hajduka. Jučer sam vidio da su Tomečak i Alispahić pali s padobranom. Da sam ja bio na klupi, izvadio bi ih u petoj minuti. Nemoguće da se tako ulazi u utakmicu. Znam da je Tomečak veliki talent, gledao sam ga barem 300 puta, ali njegov odnos je katastrofalan, posebno kad ga se stavi na zadnjeg beka.

Kaže kako igrači igraju privatne utakmice.

- Meni nije nebitno kako će Dinamo izgubiti od Reala, pa mi smo dva prekršaja napravili u poluvremenu. Tim igračima malo znači ono što im Kruno govori, ili ja. Dinamo se počeo raspadati nakon Malmoa, igrači su se posvetili privatnim planovima. Igrači su bili hit Europe nakon Malmoa, a danas je pitanje gleda li ih netko uopće. To me boli. S ovakvom igrom nas nitko neće gledati, pa ja sam prvi otišao sa stadiona. Igrači ne slijede dobre savjete svog trenera i mene, koji ih volim. Priznajem, igrači me više ne slušaju i tu vidim veliku opasnost. Privest ćemo sezonu kraju i vidjeti što dalje. Znam da će se dušmani i oporba veseliti, ali ja govorim na nekom drugom nivou. Dok sam živ bit ćemo prvaci, ali želim da svakog dana budemo ljepši i da igramo Ligu prvaka svake godine.

Jurčiću zasad još vjeruje.

- Nisam imao većeg stručnjaka od Krune Jurčića, ne mogu mu naći zamjerku. Ne mogu naći zamjerke u radu cijelog stručnog stožera. Nikada nismo imali na jednom mjestu toliki broj stručnjaka. Nedostaje nam Ćiro Blažević, ali isključivo nogometni trener iz 1982. godine. On je jedini, izuzev mene, znao natjerati igrače da ljube travu i zidove Dinamovih svlačionica. Dajem ovlaštenje Jurčiću da to isto radi. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe