Obavijesti

Sport

Komentari 19

Prije 3 godine prebolio je rak, a sad se s Kličkom bori za pojas

Prije 3 godine prebolio je rak, a sad se s Kličkom bori za pojas
5

Kličkov izazivač Francesco Pianeta najveću pobjedu ostvario je izvan ringa. Prije tri godine otkrili su mu rak testisa. Srušio mu se svijet. No vratio se i sad napada titulu

VIDEO

Licem u lice s četverostrukim svjetskim prvakom Vladimirom Kličkom u subotu će se naći Francesco Pianeta. Rođeni Talijan, Kličkov izazivač se ubraja u najveće boksačke talente u Njemačkoj, te je bivši europski prvak u teškoj kategoriji. 

Dosad je imao 29 mečeva, pobijedio je u njih 28 od čega u 15 nokautom, a meč s Poljakom Sosnowskim završio je bez pobjednika. Tjelesno je nalik Kličku, gotovo dvometraš (196 cm) i težak oko 110 kilograma. Ali na svojoj strani ima pobjedu kojom se malo tko može pohvaliti - Pianeta je pobijedio rak.

Prije tri godine trener Georg Bramowski poslao ga je u bolnicu na pretrage nakon što je redoviti pregled prošao lošije nego inače. Pianeti je otkriven čvor na lijevom testisu, a dijagnoza raka stigla je ubrzo. 

- Kad 25-godišnjak čuje da ima rak, sruši mu se cijeli svijet. Gorko sam plakao - izjavio je za njemački Bild. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijeli njegov tim je bio šokiran. Samo šest dana kasnije Pianeta je bio u bolnici na operacijskom stolu te mu je uklonjen lijevi testis. Tada je još uvijek svoju zloćudnu bolest tajio od obitelji te im je rekao kako se radi samo o kili. 

Nakon prve dvije kemoterapije, shvatio je da ipak svima treba reći istinu o svojoj bolesti. Boksač je kasnije priznao da nikada neće zaboraviti lice svoje majke koja je, saznavši za bolest, počela plakati. 

 Kemoterapija je bila mučno iskustvo za boksača. Unatoč slabosti, snagu je pronašao u obitelji i timu, a dodatnu volju za životom dala mu je i knjiga Lancea Armstronga "It's Not About The Bike – My Journey Back To Life".

Pianeta se vratio u ring spektakularnom pobjedom nad Amerikancem Mikeom Middletonom i to samo 12 mjeseci nakon borbe s opakom bolešću. 

 Prošle godine bio je u Kličkovom kampu kao sparing partner. 

- Vidio sam njegove slabosti te ću ih iskoristiti. Znam da me brojni stručnjaci vide kao gubitnika, ali sviđa mi se ova uloga, a boksački svijet bit će šokiran nakon što nokautiram Klička. Sigurno će to biti najveće iskustvo, ali ne i najveća bitka koju sam već pobijedio. To je bila ona protiv raka - izjavio je Pianeta. 

Kličko svog idućeg protivnika izuzetno cijeni: 

- Poštujem čovjeka koji je pobijedio rak. Rak je teži od bilo kojeg svjetskog prvaka - rekao je Vladimir Kličko koji će u meču protiv Pianete tražiti svoju jubilarnu 60. pobjedu...

<<<Prijenos meča je na NovojTV od 22.30 sati >>>

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub