Obavijesti

Sport

Komentari 42

Prije godinu dana bio je 'slijep', a danas trpa svakih 96 minuta!

Prije godinu dana bio je 'slijep', a danas trpa svakih 96 minuta!
2

BALVAN, SLIJEP, BIVŠI... Džeko za mjesec dana ulazi u svoju 31. godinu i igra u životnoj formi. Igrač kojem su svojevremeno govorili da je balvan, slijep i 'bivši' brutalno je ušutkao sve kritičare

VIDEO

Od 2014. do 2016. Edin Džeko zabio je kombinirano 16 golova za Manchester City i Romu. I dok je za života u Engleskoj uglavnom grijao klupu za poprilično lijep novac, u Romi je morao u prvi sastav jer je tamo doveden kao veliko pojačanje.

I njemu i 'vučici' trebalo je instantno osvježenje, ali nije počelo bajno.

U prethodnoj sezoni Edin Džeko zabio je tek deset golova - osam u Serie A te dva u Ligi prvaka i gotovo svi su ga otpisali te nadjenuli mu etiketu 'bivšeg igrača'.

Napadaču iz Bosne i Hercegovine na vrata kuca 31. godina za točno mjesec dana, a prije samo godinu dana nosio je nadimak 'slijepi'.

Pisali su Talijani 'Edin Cieco' što je u prijevodu na hrvatski - Edin Slijepi. Sve zbog njegovih očajnih igara te nevjerojatnih promašaja. Doslovno je znao promašiti cijeli nogomet u nekim utakmicama.

Godinu poslije, začepio je usta svim kritičarima. Bez ikakve sumnje, Edin je ponajbolji napadač Europe i zabija u prosjeku svakih 96 minuta!

'Dijamant' Džeko je do danas utrpao 28 komada u 34 utakmice. 

Uz Juveovog Gonzala Higuaina je najbolji strijelac na Apeninima uz 18 postignutih golova, osam je zabio u šest mečeva Europske lige te dva u Kupu Italije. Brojke su impresivne, a njegova lakoća davanja golova čisto je umiranje u romantici.

Koliko samopouzdanja ima, dokazuje i elegantan gol Villarrealu na Madrigalu kojeg je Roma razbila 0-4 uz hattrick 'slijepog'. Ili 'balvana', kako hoćete...

- Ovo za mene nije iznenađenje. Uvijek sam postizao dosta golova, prošla je godina bila nešto drugačija, ali želim biti još bolji - rekao je poslije potapanja 'žute podmornice'.

Blizu je skidanja vlastitog rekorda. Džekina najbolja sezona bila 2009/10 u dresu Wolfsburga kada je postigao 29 golova (22 u Bundesligi, jedan u Europskoj ligi, četiri u Ligi prvaka i dva u njemačkom kupu.) 

Uz to, Magathov Wolfsburg senzacionalno je osvojio Bundesligu na krilima Misimovića, Grafitea i Džeke.

Impresivne igre kasnije su ga prodale u Manchester City gdje je osvojio dva naslova prvaka Engleske uz četiri domaća kupa. Ipak, tamo nije ostavio dublji trag, ali unatoč svemu, to ga nije unazadilo.

Igrač koji je za BiH odigrao 84 utakmice te zabio 49 golova ponovno je pokazao izuzetnu mentalnu snagu. 'Slijepac' je progledao nakon što je od 'kloca' postao svjetska klasa. On je igrač kojeg su u sarajevskom Željezničaru nazivali pogrdnim nadimcima.

- Kloc je balvan. Ja sam bio vrlo mlad, imao sam 17 godina kada sam debitirao za prvu momčad Željezničara. Znate kako to ide kod nas, odmah se očekuje puno od svakog igrača, da preko noći bude uspješan. Nitko ne gleda u budućnost, ljudi ne shvaćaju da se postupno dolazi do uspjeha. Tada sam bio mlad i neiskusan, ali dio publike je bio nestrpljiv pa je bilo povika kloc i slično - pričao je Edin prije osam godina.

Danas je, ponovno, svim kritičarima očitao lekciju. Klasa je vječna, forma prolazna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani