Sport

Komentari 8

Prije godinu dana igrao u NBA ligi, a sada je došao na 200 kila

Prije godinu dana igrao u NBA ligi, a sada je došao na 200 kila

Javnost ga nije vidjela dugo vremena. Sve dok se nije odazvao na poziv suda zbog posjedovanja marihuane, a tamo se Swanigan pojavio u prilično velikim proporcijama

Američkog košarkaša Caleba Swanigana (24) izabrali su Portland Trail Blazersi kao 26. 'pick' na draftu 2017. nakon što je u sveučilišnoj košarci pokupio brojne nagrade na individualnoj razini.

Iako je u NBA došao u odličnom fizičkom stanju, i dalje su ga zvali "Biggie" (Veliki) budući da je od ranog djetinjstva imao problema s kilogramima. Swanigan je s 13 godina imao čak 160 kilograma.

Njegova priča, barem što se tiče pretjerane kilaže, podsjeća na onu Nikole Jokića. No, 'Jokara' je sada jedan od najboljih košarkaša svijeta, a Swanigan je bez angažmana već godinu dana otkada su mu Blazersi raskinuli ugovor.

Kilogrami su se vratili, a došli su i novi. Javnost je ostala šokirana kada se Swanigan pojavio pred sudom u Indiani zbog posjedovanja marihuane. Naravno, ne zbog marihuane koju koriste mnogi košarkaši u NBA, već težine od gotovo 200 kilograma.

Osim Blazersa, u profesionalnoj karijeri je još nastupao za Sacramento Kingse, a na prosjeku je od 2,2 poena po utakmici. Tu statistiku ovakvim načinom života teško će poboljšati.

Najčitaniji članci