Obavijesti

Sport

Komentari 95

Olmo želi razveseliti Maksimir: Ovo sanjaš, igramo za povijest

Olmo želi razveseliti Maksimir: Ovo sanjaš, igramo za povijest
1

Dinamo protiv Šahtara na prepunom Maksimiru. Utakmica je to koja bi uvelike mogla odrediti budućnost 'modrih' u Ligi prvaka, odnosno Europi, a Olmo i Bjelica najavili su to četvrto kolo elitnog europskog natjecanja

VIDEO

Drago mi je da vas vidim više nego prije utakmice s Osijekom. Očito je na rekao neka nova, sudbonosna utakmica. Šalu na stranu, drago nam je da smo privukli pažnju ovoliko novinara i navijača, nadam se da ćemo sutra odigrati utakmicu kao u Harkivu ili protiv Atalante i da ćemo biti bolji od protivnika. Dečki su motivirani i spremni za sutrašnji susret, započeo je trener Dinama Nenad Bjelica.

VIDEO KONFERENCIJE

Nenad Bjelica i Dani Olmo puni optimizma najavljuju sutrašnji dvoboj 4. kola Lige prvaka između Dinama i Šahtara...

Objavljuje 24sata Sport u Utorak, 5. studenoga 2019.

Dinamo nakon prva tri kola u Ligi prvaka drži drugo mjesto na ljestvici sa pobjedom protiv Atalante (4-0), porazom od Manchester Cityja (2-0) i remijem sa Šahtarom (2-2). Sad slijedi ponovni susret sa ukrajinskim klubom koji kao i 'modri' imaju četiri osvojena boda te se nadaju da će upravo na Maksimiru uspjeti prelomiti u svoju korist.

- Ne znam jesu li nas podcijenili, teško mi je to procijeniti. Očekujem agresivan Dinamo kakav je bio u Harkivu, a isto tako raspoložen u fazi napada kao tamo te u fazi obrane uz malo više koncentracije - rekao je Bjelica.

Njihovi su novinari ostali zatečeni stanjem na Maksimiru te šokirani viđenim, a dugo nismo vidjeli toliko zbunjenih lica, novinarima Šahtara nije bilo jasno otkuda će oni pratiti utakmicu. No, bilo kako bilo, morat će se naviknuti, a Nenadu Bjelici je u planu da Ukrajinci budu jednako tako šokirani i nakon utakmice.

- Sutra se sastaju dvije ravnopravne momčadi gdje nema favorita. Šanse su 50-50, a oni imaju više iskustva u ovakvim utakmicama. Ali vjerujem da će naša želja i volja te želja da pred našim navijačima pobijedimo renomiranog protivnika prevagnuti. Tko će na kraju pobijediti? Nadam se da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i na kraju slaviti.

Što je potrebno za pobjedu na Maksimiru? Pitanje je to koje zanima navijače, a najbolje će se vidjeti na terenu.

- Treba nam malo više koncentracije u obrani. Radi se o vrhunskoj momčadi s vrhunskim pojedincima koji u jednom potezu mogu riješiti utakmicu. Protiv njih treba biti apsolutno koncentriran, a mi to nismo bili pa smo primili dva gola. Taj nivo koncentracije moramo podići sutra - objasnio je strateg Dinama.

Ukrajinci u Zagreb dolaze bez Konopljanke, Borjačuka i Solomona, dok se na ozljede žale Pjatov te nedovoljno oporavljeni Ismaily i Krivcov.

- Šahtar ima dovoljno kvalitetnih igrača da zamijeni one koji nedostaju, kao i mi. Tako da mislim da oba tabora mogu naći rješenje. Nas zadovoljava samo pobjeda i mi ćemo ići samo na pobjedu. - zaključio je trener Dinama. 

Uz trenera Bjelicu bio je i Dani Olmo koji je dobio tek jedno novinarsko pitanje koje mu se moralo ponoviti jer ga nije čuo. A to je bilo ono standardno. Kakva je atmosfera u svlačionici i što treba Dinamu da pobijedi Šahtar?

Zagreb: Nenad Bjelica i Dani Olmo održali konferenciju uoči utakmice sutrašnje utakmice sa Shakharom

- Atmosfera je super kao i uvijek. Dobro smo se pripremili nakon prve utakmice, ulazimo s dvije pobjede u Kupu i jednom u prvenstvu. Sutra se vjerojatno igra za povijest, a svaki nogometaš sanja da jednom igra takvu utakmicu. Mi sutra imamo takvu priliku i sigurno ću dati sve od sebe da u tome uspijemo - rekao je Dani Olmo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu