Obavijesti

Sport

Komentari 42

Prijetili su da će me zaklati, ali nisam rekao da bih ubijao Srbe

Prijetili su da će me zaklati, ali nisam rekao da bih ubijao Srbe
3

Svaku sam šansu koristio za promociju Hrvatske. Svatko je radio što je mogao. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije točno, rekao je Đokovićev trener Ivanišević

VIDEO

Čim je proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević (47) dogovorio suradnju s Novakom Đokovićem (32) pred početak Wimbledona, dio srpskih medija podsjetio je na jednu spornu izjavu Zeca iz 1992. o Srbima, dok je bjesnio Domovinski rat.

Spočitali su mu da je na turniru u Adelaideu u Australiji izjavio da bi ubijao Srbe, ali Goran je sve opovrgnuo i razjasnio o čemu je bilo riječ.

- Tijekom meča protiv Šveđanina Nicklasa Kultija na tribine je došlo između pet i deset momaka Srba. Počeli su me psovati i vrijeđati na najgori način. Prijetili su da će me ubiti, zaklati, vrijeđali su moju majku najvulgarnijim psovkama - kazao je Goran i dodao:

- Ja sam im uzvratio. Došlo je do prekida meča kako bi ih odstranili s tribina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Trebao je biti na Ibizi, a sad ga čeka polufinale protiv Đokovića
Trebao je biti na Ibizi, a sad ga čeka polufinale protiv Đokovića

Tijekom boravka u Adelaideu čuvali su ga specijalni policajci, a s njima je jednom prilikom otiašao u streljanu gdje su oni vježbali.

- Dali su mi poluautomatsku pušku da gađam mete. Iskakale su, a ja ništa nisam pogodio. Poslije su novinari doznali za to i pitali me kako je bilo. Rekao sam da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači s meča - kaže Goran.

Problem je, tvrdi, nastao u prijevodu.

- Novinar je to preveo kako je preveo, pogrešno. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače jer su me stvarno izludjeli vrijeđajući mene i psujući mi majku. Ali nikad poslije toga nisam ništa slično rekao niti sam imao takve izjave - rekao je Goran u intervjuu za Politiku.

Ivanišević već mora napustiti Đokovića: 'Možda se i vratim...'
Ivanišević već mora napustiti Đokovića: 'Možda se i vratim...'

Srbi su mu zamjerali i za neke druge izjave, ali on ih je objasnio političkom situacijom u Hrvatskoj.

- Svaku sam šansu koristio za promociju Hrvatske. Svatko je radio što je mogao, tako da tu ne vidim neki sporan dio. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije točno. Sve sam rekao u afektu, takva su bila vremena, ali nisam rekao da bih ubijao Srbe. Nisam nikoga ubio niti sam mislio nekoga ubiti - jasan je Ivanišević.

Svjestan je što dijelu javnosti u Srbiji nije drago što se pridružio Novakovu timu.

- Uvijek će i u Srbiji i u Hrvatskoj biti nezadovoljnih. Meni je ekstremna čast da me pozvao jedan Novak - zaključio je Ivanišević.

Wimbledon
Wimbledon 2019
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...