Obavijesti

Sport

Komentari 3

Primitivcu Nastaseu zabranili su rad u tenisu na tri godine

Primitivcu Nastaseu zabranili su rad u tenisu na tri godine
3

Trudnu izbornicu Velike Britanije nekoliko je puta tražio broj sobe, kasnije ju je nazvao kur*** kao i igračicu Kontu, Serenu Williams pitao je hoće li joj dijete biti boje čokolade ili mlijeka

VIDEO

Nekoć veliki tenisač, danas mali i čangrizavi čovječ, Ilie Nastase (71), dobio je zabranu rada u tenisu do 31. prosinca 2020. godine zbog rasističkih komentara prema Sereni Williams, verbalnog napada na članove Fed Cup ekipe Velike Britanije te na predstavnike medija, objavio je Međunarodni teniski savez (ITF) u petak.

Nastase je kao izbornik Rumunjske, za vrijeme Fed Cupa protiv Velike Britanije, trabunjao o Sereni Williams pitajući se hoće li njezino dijete biti boje čokolade ili mlijeka, vrijeđao je koga je stigao, odbio je napustiti teren, a sramotnim ponašanjem i uvredama rasplakao je britansku tenisačicu Jo Kontu.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Ilie Nastase ogriješio se o nekoliko članaka pravilnika o natjecanju u Fed Cupu te ga je ITF-ovo interno Sudbeno vijeće proglasilo krivim po nekoliko točaka:

  • 1) G. Nastase je uputio potpuno neprimjeren komentar prema nerođenom djetetu Serene Williams, koje su imale rasističke konotacije,
  • 2) G. Nastase je uputio seksitičke komentare izbornici Fed Cup reprezentacije Velike Britanije Anne Keothavong,
  • 3) G. Nastase je vrijeđao i prijetio akreditiranom predstavniku medija,
  • 4) G. Nastase je vrijeđao i prijetio službenim osobama na dvoboju kao i članovima reprezentacije Velike Britanije, odbio je napustiti teren i namjerno se sukobljavao sa suparničkom ekipom.

- Zbog svih nabrojanih prijestupa ITF-ovo interno Sudbeno vijeće kaznilo je Ilie Nastasea zabranom obnašanja svih dužnosti, uključujući i poziciju izbornika, na svim ekipnim i pojedinačnim natjecanjima pod ingerencijom ITF-a od 23. travnja 2017. godine do 31. prosinca 2020. godine. Ilieu Nastaseu će biti onemogućen pristup tim natjecanjima. Grand Slam turniri nisu uključeni u ovu kaznu, jer se ne nalaze pod jurisdikcijom ITF-a. Nastase je novčano kažnjen sa 10.000 američkih dolara - stoji u priopćenju ITF-a.

Ilie Nastase i Rumunjski teniski savez imaju mogućnost u roku od 21 dana žaliti se na ovu odluku nezavisnom tribunalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića