Obavijesti

Sport

Komentari 5

Priznanje: Slaven Bilić jedan od kandidata za menadžera godine

Priznanje: Slaven Bilić jedan od kandidata za menadžera godine
1

Iako je prilično jasno da će nagrada pripasti stručnjaku iz Rima na klupi Leicestera, zanimljivo je pročitati mišljenja o trenerima koji su također imali uspjeha u ovoj sezoni

VIDEO

Engleski Guardian sastavio je popis kandidata za menadžera godine Premiershipa među kojima se nalazi i West Hamov Slaven Bilić. Eddie Howe, Mauricio Pochettino, Francesco Guidolin i Claudio Ranieri zatvaraju krug njihovih kandidata. Iako je prilično jasno da će nagrada pripasti stručnjaku iz Rima na klupi Leicestera, zanimljivo je pročitati mišljenja o menadžerima koji su također imali uspjeha u netom završenoj sezoni.

Francesco Guidolin (Swansea)

Iznenađenje nam dolazi iz Walesa. Drugi talijanski stručnjak na ovom popisu preuzeo je Swansea u krizi igre i rezultata. Prije njegovog dolaska, klub se nalazio poziciju i bod ispred Sunderlanda, a na kraju je to naraslo za osam bodova i pet pozicija. Swansea je sedma momčad po bodovnom učinku u Premiershipu nakon dolaska Guidolina, a uspjeli su srušiti Liverpool na svom terenu te rasturiti West Ham u gostima uz visokih 1-4 što mu je osiguralo novi dvogodišnji ugovor.

Eddie Howe (Bournemouth)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ima 38 godina i jedan je od projektanata iznenađujuće uspješnog Bournemoutha koji je prošle sezone iznenadio osvajanjem Championshipa. Ove je sezone uspio momčad spasiti ispadanja iz Premiershipa što je bio primaran cilj kluba - sasvim dovoljno da ga se svrsta među istaknute trenere. Posebno jer je to uspio uz niz poteškoća; redom je ostajao bez važnih prvotimaca poput Mingsa, Gradela i Wilsona. Unatoč tome, njegov je klub uspio slaviti protiv Chelseaja, West Hama i Manchester Uniteda.

- Zbog kvalitete lige i velike kompetitivnosti te unatoč našim problemima iz kojih smo proizašli kao pobjednici, ovo je moj najveći uspjeh u karijeri - izjavio je bivši branič te aktualni menadžer Bourmenoutha poslije osiguravanja prvoligaškog života.

Slaven Bilić (West Ham)

Bivši hrvatski izbornik bio je jedan od glavnih kandidata za otkaz (uz Claudija Ranierija), međutim, to se nije dogodilo. Slaven Bilić upriličio je premierligaški debi za pamćenje zahvaljujući atraktivnoj igri svog West Hama koji je imao realne šanse za izboriti plasman u Ligu prvaka. Nažalost po njega i pristalice 'čekićara', sada se moraju nadati da će Manchester United osvojiti FA Cup protiv Crystal Palacea kako bi Hammersi izborili Europsku ligu.

West Ham je rušio Arsenal, Liverpool i Manchester City, a posebno se pamti nedavna pobjeda protiv Manchester Uniteda na zatvaranju Boleyn Grounda. Posebno mu je zahvalan njegov najbolji igrač Dmitri Payet:

- Moram zahvaliti Biliću koji mi se od prvog dana stavio na raspolaganje. Vjerovao je u mene i uvijek me poticao, on je zaslužan za moj učinak ove sezone i to što sam dio reprezentacije Francuske - priznao je veznjak.

Čudotvorca iz Leicestera nije se tekstualno opisivalo jer sve je rekao video...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub