Sport

Komentari 96

Prođu li Norvežane, 'modri' će biti u 3. jakosnoj skupini LP-a!

Prođu li Norvežane, 'modri' će biti u 3. jakosnoj skupini LP-a!

Dinamo će protiv Rosenborga loviti dodatnih 7,33 milijuna eura premija od Uefe uz 7,92 milijuna već zarađenih, a pobjedom u play-offu imao bi veliku pogodnost u ždrijebu skupina elitnog natjecanja

Ferencvaros je apsolviran, "modri" su ovu srijedu ponovno u treningu za sljedeću utakmicu, kad u petak gostuju kod zaprešićkog Intera nakon zamjene domaćinstva (20 sati). A onda slijedi dvostruki program protiv norveškog prvaka Rosenborga. Ogledi su to u kojima Dinamo iz više razloga može strašno profitirati.

Hrvatski je prvak izbacivanjem Saburtala i Ferencvarosa već osigurao 7,92 milijuna eura jer je osigurao ulazak u skupinu Europske lige, a izbacivanjem Rosenborga dodatno bi zagrabio u Uefinu blagajnu i dobio još 7,33 milijuna eura (ukupno 15,25 milijuna eura).

Izbaci li Rosenborg (21. kolovoza od 21 sat u Zagrebu, 27. kolovoza od 21 sat u Trondheimu), Dinamu se smiješi dodatna povlastica u ždrijebu Lige prvaka: status člana treće jakosne skupine! Dogodilo se to nakon pomora favoriziranih klubova s boljim koeficijentom od "modrih", Celtica protiv Cluja i Kopenhagena protiv Zvezde.

Evo kako provizorno izgledaju jakosne skupine za ždrijeb grupne faze Lige prvaka prođu li nositelji prepreke u kvalifikacijama:

U praksi, to znači da bi Dinamo prolaskom Norvežana u ždrijebu skupina 29. kolovoza u Monaku dobio nominalno slabijeg protivnika iz najslabije jakosne skupine. Kako sad stvari stoje, to bi bili sljedećih osam klubova: Lokomotiv Moskva, Genk, Galatasaray, Leipzig, Crvena zvezda, Atalanta, Lille i Cluj. A "modri" su izbjegli velikane poput Lyona, Leverkusena, Valencije i Intera.

Zanimljivo, to ne bi bilo prvi put da je Dinamo izbjegao status kluba iz posljednje jakosne skupine u ždrijebu skupina Lige prvaka. Dogodilo se to i prije 20 godina, kad su "modri" ždrijebani u skupinu s Manchester Unitedom, Marseilleom te Sturmom iz Graza kao najslabijim protivnikom koji je ipak završio ispred njega te napredovao u Kup Uefe.

U svakom slučaju, Dinamo bi kroz novi nastup u skupinama elitnog natjecanja imao solidne šanse da se domogne mjesta koje će mu donijeti novo proljeće u Europi zadrži li status trećeg nositelja pa se domogne nastavka natjecanja u Europskoj ligi.

Premija od Uefe za Ligu prvaka

Premija od Uefe za Europsku ligu

Najčitaniji članci