Obavijesti

Sport

Komentari 9

Probio mrežu i zabio se u drvo: 'Davidu više nije bilo pomoći...'

Probio mrežu i zabio se u drvo: 'Davidu više nije bilo pomoći...'
1

David Poisson (35) poginuo je u ponedjeljak na kanadskom skijalištu Nakiska. Pomoći mu nije bilo. Skijaški svijet je u šoku, a još nije jasno kako je do nesreće zapravo došlo

VIDEO

Skijaški svijet šokirala je tragična smrt bivšeg brončanog spustaša sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu 2015., Davida Poissona (35). Francuz je poginuo u ponedjeljak ujutro prilikom pada na treningu u kanadskom skijalištu Nakiska u pokrajini Alberti.

Poisson je preminuo zbog ozljeda koje je zadobio kada je, pri brzini od 100 kilometara na sat, neposretno pred ciljem izletio sa staze, probio zaštitnu mrežu i zabio se u stablo. Bezuspješno su ga pokušali oživjeti sat i pol.

- Odmah smo zatražili helikopter. No kad smo stigli na mjesto nesreće i pregledali ga, utvrdili smo da je poginuo na mjestu i nije bilo potrebe da ga prevozimo u bolnicu - kazao je Adam Loria, glasnogovornik hitne službe u obližnjem Calgaryju.

Poisson je bio popularan među skijašima. Zvali su ga Caillou, zbog širokog osmijeha koji je podsjećao na lika iz crtanog filma. Prije tri sezone ostvario je jedini plasman na pobjedničko postolje osvojivši treće mjesto u spustu u Santa Caterini. Natjecao se na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. i planirao je nastupiti i u Pjeongčangu sljedeće godine.

Francuska ministrica sporta Laura Flessel izrazila je sućut obitelji stradalog i obećala kako će istražiti okolnosti nesreće koja je pogodila brojne bivše i sadašnje skijaše.

Poisson je preminuo 16 godina nakon smrti bivše svjetske prvakinje u superveleslalomu, sunarodnjakinje Régine Cavagnoud, koja je u Austriji stradala zbog ozljeda mozga nakon sudara na treningu. Brzine u spustu, inače, dosežu i do nevjerojatnih 150 kilometara na sat.

- Nemam riječi. Nemoguće je eliminirati rizik u spustu - rekao je L'Equipeu bivši francuski spustaš Luc Alphand.

Skijalište Nakiska u ovo doba godine otvoreno je samo za privatne treninge profesionalnih skijaša, koji bruse formu za Svjetski kup. Osim francuske reprezentacije, koriste ga i druge momčadi uoči predstojeće sjevernoameričke turneje.

- Reprezentacije se same brinu za sve. Sami si postavljaju stazu i sve ostalo. Imaju vrhunske skijaše koji se pripremaju ono što im najbolje ide. Strašno je ovo što se dogodilo, naše misli i molitve su s njegovom obitelji u Francuskoj - rekao je Matt Mosteller, službenik u skijalištu Nakiska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening