Obavijesti

Sport

Komentari 31

Procurilo je pismo Schumijeve žene: On se nikad neće predati

Procurilo je pismo Schumijeve žene: On se nikad neće predati
1

Njemački glazbenik je 2014. godine napisao pjesmu posvećenu Michaelu Schumacheru i poslao CD kao poklon, a to je ugodno iznenadilo Schumijevu ženu koja mu je zahvalila napisavši pismo...

VIDEO

Sudbina legendarnog sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera nepoznata je već pet godina. Schumi je u prosincu 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u kojoj je zadobio ozljedu glave. Informacije izlaze na kapaljku, a njegova žena štiti privatnost svoje obitelji.

Ovih dana je izašlo u javnost pismo u kojem se njegova žena Corinna zahvalila jednom njemačkom glazbeniku na podršci. Glazbenik Sascha Herchenbach napisao je u prosincu 2014., pjesmu posvećenu Schumacheru imena "Rođen za borbu" i poslao joj CD s pjesmom ne očekujući nikakav odgovor. No, na njegovo iznenađenje Corrina mu je odlučila poslati pismo i zahvaliti mu na podršci. 
 
- Želim ti zahvaliti na porukama podrške i poklonu koji će nam jako pomoći u ovome teškom razdoblju. Predivno je primiti toliko poruka podrške, to puno znači za moju obitelj. Michael je veliki borac i on se neće prestati boriti - napisala je Schumijeva žena.

- Nisam uopće očekivao njezin odgovor. Pismo je ručno napisano i potpisano je njezinim imenom - kaže njemački glazbenik kojeg je njezina poruka baš ugodno iznenadila. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Napisala je da je jako zahvalna na daru i da je pomoglo njoj i njezinoj obitelji u ovim teškim trenutcima - rekao je.

Schumi je na skijanju udario glavom o stijenu, a poslije toga se ne zna apsolutno ništa o njegovom stanju. Njegova žena smatra da je to stvar samo njezine obitelji.

To je izazvalo efekt senzacionalističkih vijesti koje su se proteklih godina pojavile o Michaelovom stanju, a koje su kasnije demantirane,poput one da je Michael spao na 40 kila i da vegetira do optimističnih vijesti da se oporavio i da čak samostalno hoda.

Premjestili su ga u Španjolsku

Istina je, mogu službeno potvrditi da će Michael Schumacher doći u naše mjesto. Sve je spremno za njegov doček, rekla je Katia Rouarch, načelnica općine Andratx na jugozapadu Mallorce. Schumacher se tamo navodno nalazi još od osmog mjeseca, a žena ga je odlučila tamo prebaciti kako bi mu osigurala što bolje uvjete...

Michaelova supruga Corinna kupila je veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura, a radi se o bivšem imanju predsjednika Reala Florentina Pereza, piše Lillustre koji i donosi vijest o Schumacherovom preseljenju na Mallorcu.

Jedan od rijetkih koji ima pristup Michaelu Schumacheru, a da nije član obitelji, je Jean Todt (72), Schumijev bivši šef u Ferrariju.

Nedavno je posjetio Michaela, a njegove riječi nakon što su ga pitali kako je bivši svjetski prvak, nisu zvučale utješno.

- Vrijeme je da pustimo Michaela da živi u miru...

'Morao sam se oprostiti od njega, inače bih poludio'

Willi Weber bivši je menadžer Michaela Schumachera.

- Zatvorio sam poglavlje nad Michaelom nakon dugog perioda oplakivanja. Inače bih poludio - rekao je nedavno Nijemac.

- Proveli smo najljepša, uspješna vremena zajedno, prošli smo kroz svašta u tih 20 godina. Bio mi je drag i vjeran prijatelj - rekao je Weber, koji je sa Schumacherom surađivao do 2010.

Francuzi: Michael je u kolicima i često plače

O Michaelovom se zdravstvenom stanju zna malo ili ništa, ali prema navodima francuskog Paris Matcha, blizak rođak Michaela javnosti otkrio kako Schumacher ne može samostalno hodati, ali da je svjestan svega. 

- Svjestan je svega. Kada ga u kolicima dovedu do prozora i kada ugleda predivnu panoramu koja ga okružuje, Michael često plače - rekao je Schumacherov rođak. 

Sin ide tatinim stopama

Schumijev sin Mick krenuo je tatinim stopama. On je nedavno uvjerljivo osvojio naslov u Formuli 3. Time je dolazao svoj veliki talent koji je naslijedio od oca, a samo je pitanje dana kada će se okušati i u najjačoj konkurenciji.

Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da vidi kako sin Mick slijedi njegove tragove, posebice što je prije 28 godina također bio prvak formule 3.

Kronologija nesreće: 

  • 29. prosinca 2013. - Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao deset metara u zrak. U padu je glavom udario u kamen. 
  • 29. prosinca 2013. - Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. 
  • 29. prosinca 2013. - Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga. 
  • Kraj siječnja 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
  • 4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti.
  • Sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel. 
  • 16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei. 
  • 9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak. 
  • Studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
  • Prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
  • Siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
  • Ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
  • Rujan  2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
  • Prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. 
  • Srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
  • Rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
  • Rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
  • Prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
  • Ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječioSchumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
  • Kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka