Sport

Komentari 5

Profesor je novu godinu 2016. dočekao gdje je sve započelo

Profesor je novu godinu 2016. dočekao gdje je sve započelo

U planinarskom domu Ante Kostelić Gips prije 20 godina za sitnu je lovu unajmio sobu za četvero. Nije bilo ni WC-a ni tuša... Njegov sin Ivica tamo je dočekao Novu

Naš najtrofejniji skijaš Ivica Kostelić dočekao je 2016. na 3000 metara visine! Ne, nije letio balonom iznad Zagreba, na toj je nadmorskoj visini Jugendheim, nekadašnji planinarski dom za djelatnike austrijske nacionalne elektro-kompanije.

Kasnije je Jugendheim pretvoren u dom za mladež, uglavnom skijašku, koja trenira na ledenjaku Mölltaleru. Naš Ivica odavno ne spada u mladež, ali od profesionalnog skijanja ne odustaje.

Davno, prije više od 20 godina, u istom tom planinarskom domu Kostelići su od Austrijanaca dobili “za sitnu lovu” jednu toplu sobu, a u njoj su mjesecima boravili Janica, Ivica, majka Marica i Ante Kostelić. Bez WC-a, umivaonika, tuša...

Danas financijski ponešto bolje stoje, Janica je već devetu godinu izvan skijanja, Ivica skuplja hrabrost za reći konačno “zbogom”.

Prije nego što se odluči za taj korak, odrađuje runde na koruškom ledenjaku ne bi li se u talijanskoj Santa Caterini - gdje će se 5. i 6. siječnja održati oni “sljemenski” slalomi - domogao prvih sezonskih bodova. Na istoj onoj stazi na kojoj je sestra Janica 2005. na SP-u razvalila konkurenciju osvojivši tri zlata u tri nastupa.

Najčitaniji članci