Obavijesti

Sport

Komentari 47

Proljeće vas čeka: Dinamovci večeras ruše europrokletstvo

Proljeće vas čeka: Dinamovci večeras ruše europrokletstvo
1

Dinamo večeras (21 sat, ArenaSport 3) nakon 49 godina može izboriti proljeće u Europi. Protivnik je Spartak iz Trnave, a plavima je i bod dovoljan da dva kola prije kraja osiguraju europroljeće

VIDEO

Došao je i taj dan. Večeras oko 23 sata bi navijači “modrih” nakon 49 godina napokon mogli uzviknuti:

‘I mi smo dočekali proljeće u Europi!'

Pogledajte specijal o tome kako je Hrvatska izgledala kada je Dinamo zadnji put igrao europsko proljeće.

Čekale su ovaj dan generacije i generacije. Prolazili su mjeseci, godine, desetljeća, a u Maksimiru za Božić nisu mogli razmišljati u europskim utakmicama u veljači i ožujku. Sad je tom prokletstvu došao kraj.

Nenad Bjelica i njegovi dečki ulaze u povijest Dinama. Bjelko je uspio ono što su u posljednjih pola stoljeća pokušavali napraviti mnogi veliki treneri koji su sjedili na klupi zagrebačkog ponosa.

Nije Bjelica prije ove utakmice imao puno dvojbi oko sastava. Emir Dilaver je silno htio igrati ovu utakmicu, rebro mu je puno bolje, ali Bjelica s njim svejedno neće riskirati.

Umjesto njega će zaigrati Dino Perić. On i Kevin Theophile-Catherine bit će stoperi. Igrali su u paru drugo poluvrijeme protiv Anderlechta, izgledali su jako dobro i Bjelica vjeruje da će ovaj stoperski par biti dobitna kombinacija. U odnosu na utakmicu protiv Osijeka, u sastavu bi trebala biti samo jedna promjena.

Umjesto Poljaka Kadziora bi se u prvih 11 trebao vratiti Izet Hajrović. On je s tri gola najbolji strijelac Dinama u Europskoj ligi ove sezone. On će na desno krilo, a na lijevom će biti Mislav Oršić. Dani Olmo, Amer Gojak i Arijan Ademi držat će vezni red, a u vrhu napada bit će junak iz Trnave Mario Gavranović.

Iskusan je Bjelica, dobro zna da svi večeras očekuju uvjerljivu pobjedu, da očekuju veliko slavlje, ali on je taj koji mora primiti euforiju u svlačionici. Ne sumnjamo kako će uspjeti u tome. Dinamu i bod osigurava europsko proljeće, ali o remiju nitko ne razmišlja.

Na stadionu 20.000 navijača, još 2000-3000 očekuju u krugu stadiona. Sve je spremno za nezaboravnu večer, “plavi” su dočekali ostvarenje sna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka