Obavijesti

Sport

Komentari 14

Prosinečki: Tottenham je baš moćan, ali oduševio me Tadić...

Prosinečki: Tottenham je baš moćan, ali oduševio me Tadić...
3

Tottenham je na svom novom stadionu primio samo jedan gol, pobijedio ih je samo West Ham i s tim porazom večeras ulaze u Ligu prvaka. Igrat će bez dva ponajbolja igrača - Harryja Kanea i Heung-Min Sona...

VIDEO

Stiglo je vrijeme za spektakl, polufinale Lige prvaka. Danas će snage odmjeriti Tottenham i Ajax, dok je sutra na rasporedu poslastica Barcelona - Liverpool. Četiri najbolje momčadi europskog nogometa, kreću u borbu za veliko finale...

- Teško mi je procijeniti tko je favorit u ogledu Tottenhama i Ajaxa. Vidim kako mnogi ulogu favorita daju Ajaxu, oni su to zaslužili izbacivši Real Madrid i Juventus, no meni se jako sviđa ovaj Tottenham. Igraju brzo i atraktivno, baš djeluju moćno. Opet, s druge strane je Dušan Tadić, koji me se jako dojmio, pa i čitav niz sjajnih klinaca - kaže Robert Prosinečki, pa nastavlja:

- Ma svaka čast i Tottenhamu i Ajaxu, napravili su velike stvari ove sezone, ali ne vidim kako netko od njih može do naslova prvaka Europe. Jednostavno, Barcelona i Liverpool su prekvalitetni, tko od njih ode u finale, taj će još jednom pokoriti Europu.

Opet, Tottenham i Ajax napravili su najveća čuda u ovom natjecanju; prvi su izbacili Manchester City, drugi Real Madrid i Juventus. Ili kako bi neki rekli "narugali se s velikima". Obje momčadi gaje napadački nogomet, cilj im je zabiti gol više, a takvom igrom i jedni i drugi osvajaju nogometni svijet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Između ova dva kluba vlada velika poveznica, čak četiri igrača Tottenhama (Alderweireld, Vertonghen, Eriksen i Sanchez) u karijeri su branili boje nizozemskog velikana. Veliki problem za Spurse predstavlja neigranje njihova dva ponajbolja igrača, Kane je ozlijeđen, a Son suspendiran, ali Mauricio Pochettino na raspolaganju neće imati ni Winksa, Auriera, Lamelu, a vjerojatno ni Sissoka.

Tottenham je prilično uvjerljiv na svom novom stadionu, u prve četiri utakmice tu su upisali i četiri pobjede, uz gol-razliku 8-0. No, Spursi su dohvatili samo pet pobjeda u posljednjih 13 nastupa (čak sedam puta bili poraženi), a u polufinale Lige prvaka ulaze s porazom od West Hama.

Ajaxu možda nedostaje utakmica, u Nizozemskoj je odgođeno 33. kolo, a kopljanici su trenutačno vodeća momčad prvenstvene ljestvice zbog bolje gol-razlike u odnosu na PSV. Također, u zadnjih 15 utakmica upisali su čak 13 pobjeda, a njihova glavna napadačka zvijezda Dušan Tadić postigao je 21 pogodak u posljednja 26 nastupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska