Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Prosio sam jer sam bio gladan, a gledali su me kao lopovčinu'

'Prosio sam jer sam bio gladan, a gledali su me kao lopovčinu'
2

Mamadou Sakho sada je profesionalni nogometaš u engleskome Crystal Palaceu, ima više novca nego što mu treba, djetinjstvo u Parizu proveo je više gladan nego sit, proseći i smrzavajući se oko Montmartrea

VIDEO

Mamadou Sakho francuski je stoper za kojeg je Crystal Palace Liverpoolu platio 28 milijuna eura. Sakhou je danas 29 godina, sa 16 je ušao u sustav Paris Saint Germainea, postao član PSG-ove Škole nogometa, ali nije bio radostan jer je na putu da mu se ispune nogometni snovi. Mamadou Sakho bio je sretan što ima tri obroka dnevno.

- Djetinjstvo sam proveo u pariškom kvartu Goutte d'Or, multietnička zajednicu blizu Montmartrea. Više smo bili gladni nego siti. Jako dobro znam što je glad, jako dobro znam što je hladnoća od koje se ne možeš obraniti jer nemaš zimsku odjeću, a moraš prositi jer si gladan - otkrio je Sakho.

- I spavao sam na ulici, s klošarima, na klupama Pariza. Jedan od bezbroj tamnoputih prosjaka... Najodvratniji osjećaj imao sam kao 13-godišnjak. Pogled mi se susreo s pogledom jedne gospođe. Taman da ću ispružiti dlan tražeći milostinju, a ona: stisne torbicu uz sebe. Htio sam ju zamoliti sitniš da si kupim barem komad kruha, a ona je mislila da sam neka lopovčina, da ju trinaestogodišnje dijete namjerava pokrasti Taj osjećaj poniženja, ta sramota... Ne mogu ni opisati. Tada sam si obećao: 'Budeš li ikada bio u situaciji kao ta Parižanka nećeš biti egoist s predrasudom nego ćeš pomoći. I pomagati' - priča Sakho.

Watford v Liverpool - Barclays Premier League - Vicarage Road

Iz bogatog PSG-a je otišao u bogati i slavni Liverpool, već je šest godina internacionalac u najbogatijoj ligi svijeta, igrao je za francusku reprezentaciju. Na računu su pusti milijuni, ali sebi, kaže, ostavlja samo onoliko koliko je potrebno za normalan život.

- Osnovao sam zakladu 'Amsak' (Association Mamadou Sakho) koja svakodnevno pomaže potrebitima u Francuskoj, Engleskoj i Africi. U Senegalu, u gradu Tambi, gradim dom za siročad, nazvat ću ga 'Souleymane Sakho', po mome tati, Senegalcu. Sada imam novca, a zbog popularnosti lakše od mnogih mogu doći i do donacija. Održavam obećane dato samome sebi. 

Najmlađi je kapetan u povijesti PSG-a.

- Kad sam postao kapetan pitali su me da li me zastrašuje ta odgovornost sa samo 17 godina. Iskreno sam mogao odgovoriti: 'Ne. Zastrašujuće je bilo kada mi je preminuo tata pa sam sa 13 godina postao odgovoran za preživljavanje moje obitelji' - rekao je Mamadou Sakho, nekad prosjak, a danas nogometaš i dobrotvor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.