Obavijesti

Sport

Komentari 5

Proslavljeni srpski olimpijac: Hrvati su mi ponudili posao

Proslavljeni srpski olimpijac: Hrvati su mi ponudili posao

I javila se dilema: kako da pomognem drugima kada nisam svojima? A ne mogu zato što Plivački savez Srbije radi protiv mene, kazao je Čavić koji je u Pekingu osvojio srebro

VIDEO

Samo jedna stotinka je u Pekingu dijelila srpskog plivača od zlatne medalje i besmrtnosti. No, on se i dalje ne može s tim pomiriti, godinama tvrdi kako mu je pobjeda ukradena.

Srpski plivač Milorad Čavić (37) bio je uvjeren kako je pobijedio Michaela Phelpsa na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Tvrdio je kako je prvi dodirnuo rub bazena i bio brži od legendarnog Amerikanca na 100m leptir, no štoperica nije tako pokazala. Njegovo uvjerenje bilo je da senzori nisu radili.

plivanje

Od tog trenutka, koji je obilježio njegovu karijeru, prošlo je 13 godina, a Čavić je već neko vrijeme u mirovini. No, ovaj put nije iskočio u prvi plan zbog tog događaja iz 2008. godine, već zbog sukoba sa srpskim plivačkim savezom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tvrdi kako mu već godinama nisu uplatili zasluženu mirovinu.

- Ako dobijem na sudu, oni će to morati isplatiti iz svog budžeta, što bi značilo da bi naši plivači bili uskraćeni za taj novac. Pošteno je da meni bude isplaćeno ono što sam zaslužio prije 13 godina - kazao je srpski plivač.

FINA Swimming World Championships - Men

Dok ga je Savez njegove zemlje zanemario, Čavić je priznao da je dobio ponudu iz susjedstva. I to od Hrvatske! No, nije ju prihvatio.

- Pisao mi je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza prije koji tjedan da im se pridružim, da postanem dio njihova stručnog stožera. Vjerovali ili ne. I javila se dilema: kako da pomognem drugima kada nisam svojima? A ne mogu zato što Plivački savez Srbije radi protiv mene i oduzima od mog djeteta i od mog života - kazao je Čavić. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda