Obavijesti

Sport

Komentari 10

Prošlo je 11 godina od najveće tragedije u povijesti HNL-a...

Prošlo je 11 godina od najveće tragedije u povijesti HNL-a...
3

Najveća tragedija u HNL povijesti. Ćustić je zadobio teške ozljede glave, navečer je operiran. Prve prognoze poslije operacije predviđale su da će se Hrvoje oporaviti no stanje se naglo pogoršalo... Preminuo je 3. travnja...

VIDEO

Prije jedanaest godina na Stanovima dogodila se tragedija. Igrala se prvenstvena utakmica Zadra i Cibalije. Hrvoje Ćustić, 24-godišnji nogometaš Zadra, udario je glavom u betonski zid kraj travnjaka.

Odmah je bilo jasno da je ozljeda iznimno teška, Ćustić je iste večeri operiran. Prve prognoze nudile su optimizam, predviđao se oporavak. No stanje se naglo pogoršalo. Hrvoje je nažalost preminuo 3. travnja.

Najveća je to tragedija u povijesti HNL-a, zauvijek ugašen život jednog 24-godišnjaka, mladog sportaša, nogometaša koji je tek krenuo u sportsku karijeru, u život.

Donedavni golman hrvatske reprezentacije, Danijel Subašić, na svakoj utakmici ispod dresa ima majicu s likom pokojnog Hrvoja i natpisom 'zauvijek'.

Danijel i Hrvoje skupa su odrasli, zajedno su krenuli trenirati nogomet. Legendarni golman svako toliko podsjeti: "Nikada ga neću zaboraviti. Majica je uvijek uz mene".

Subašić je na prijatelja podsjetio i u trenucima najveće hrvatske nogometne radosti, prošlog ljeta u Rusiji dok su Vatreni sa Danijelom među vratnicama išli prema svjetskom srebru.

'Forever. Gdje si sad moj anđele'...

Nakon tragedije HNS je promijenio propise, pa sada zidovi koji i danas okružuju neke terene moraju biti obloženi strunjačama ili spužvama. Povećana je i minimalna udaljenost od aut-crte.

Općinski sud u Zadru je prije tri godine donio presudu da Hrvatski nogometni savez snosi odgovornost za smrt Hrvoja Ćustića. Trebaju platiti 960.000 kuna. HNS je - uložio žalbu na presudu i smatraju da nisu odgovorni za nesreću. Ipak, u međuvremenu je došlo do nagodbe između obitelji i Saveza.

Hrvoje Ćustić u Zadru je dobio ulicu koja nosi njegovo ime, u njegovu čast postavljena je spomen-ploča s natpisom: 'Zauvik pamtit će ti ime'. A 29. ožujka 2008. ostaje kao datum - najveće tragedije u povijesti HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka