Obavijesti

Sport

Komentari 4

Prosvjednici su prekinuli etapu Tour de Francea: Još 989 dana

Prosvjednici su prekinuli etapu Tour de Francea: Još 989 dana
4

Ne možemo više biti promatrači klimatske katastrofe koja je u tijeku. Imamo još 989 dana da spasimo našu budućnost, naše čovječanstvo, poruka je prosvjednika

VIDEO

Danac Magnus Cort Nielsen (EF Education - EasyPost) pobjednik je desete etape biciklističke utrke Tour de France, 148.5 km dugačke dionice od Morzinea do Megevea koju su na više od 10 minuta prekinuli klimatski aktivisti. Etapa je prekinuta na desetak minuta nakon što je sedam klimatskih aktivista pokušalo blokirati bicikliste 36 kilometara prije cilja. Aktivisti, od kojih je jedan nosio majicu s natpisom "Imamo još 989 dana" prosvjedovali su sjedeći na cesti nakon čega ih je privela policija.

Grupa proklimatskih aktivista "Derniere Renovation" preuzela je odgovornost za akciju, uz poruku kako su željeli "zaustaviti ludu utrku koja juri prema uništenju našeg društva."

Tour de France

- Ne možemo više biti promatrači klimatske katastrofe koja je u tijeku. Imamo još 989 dana da spasimo našu budućnost, naše čovječanstvo - stoji u njihovoj poruci. Sličnu poruku na svojoj majci imala je i prosvjednica koja je nedavno prekinula polufinalni meč Roland Garrosa između Marina Čilića i Caspera Ruuda.

Utrka je neutralizirana i dat je novi start poštujući razlike zabilježene u trenutku zaustavljanja. Na koncu je slavio Cort Nielsen koji je u završnom sprintu pobijedio ispred Australca Nicholasa Schultza, dok je treći bio Španjolac Luis Leon Sanchez sa sedam sekundi zaostatka.

- Nevjerojatno je, ne mogu ni pojmiti što se dogodilo. Bio sam na rubu snaga, ali srećom imao sam pomoć momčadskog kolege, tako sam štedio nešto snage, iako sam nekoliko puta izgubio vodeću skupinu. U finišu smo odjednom opet bili svi zajedno, a ja sam bio najjači u sprintu - rekao je Danac.

Tour de France

Branitelj naslova Slovenac Tadej Pogačar, koji je izgubio dvojicu momčadskih kolega nakon što su napustili utrku zbog pozitivnih testova na COVID-19, zadržao je žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku. Najprije je Norvežanin Vegard Stake Laengen morao rano završiti utrku, a danas je ista sudbina zadesila Novozelanđanina Georgea Bennetta.

Pogačar vodi sa 11 sekundi prednosti ispred Nijemca Lennard Kamna (Bora-Hansgrohe), dok Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) na trećem mjestu ima 39 sekundi zaostatka. U srijedu je na rasporedu jedna od težih etapa Touru. Bicikliste čeka 151.7 km duga ruta od Albertvillea preko prijevoja Galibier iznad 2600 m nadmorske visine do vrha zahtjevnog prijevoja Granon iznad Serre Chevaliera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju