Obavijesti

Sport

Komentari 41

Mamić samo jednom izgubio od Osijeka, Bjelicu je uspio dobiti

Mamić samo jednom izgubio od Osijeka, Bjelicu je uspio dobiti

Osijek i Dinamo od 15 sati igraju derbi HNL-a. Zagrepčani sad imaju šest bodova više. Zoran Mamić je 11 puta vodio Dinamo u HNL-u protiv rivala s Drave, ima osam pobjeda, dva remija i jedan poraz 2014. u Osijeku

VIDEO

Dugo se jedna utakmica u HNL-u nije tako iščekivala kao današnja uz Dravu. Drugi Osijek, protiv prvog Dinama, Nenad Bjelica protiv Zorana Mamića. Bjelica protiv bivšeg kluba s kojim je napravio velike stvari i protiv bivšeg suradnika s kojim je u Dinamu surađivao devet mjeseci. Obojica imaju po 49 godina, trener Osijeka je stariji 50 dana.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Povijest odnosa znate, surađivali su od lipnja 2019. do ožujka 2020. Sad su na suprotnim stranama, na klupi dva u ovom trenutku najjača kluba u državi. U trenutku kad je Bjelica odlazio iz Maksimira, Zoran Mamić je bio sportski direktor. Bjelicu je naslijedio Jovićević, koji se nije puno zadržao. Bit će ovo drugi trenerski obračun Bjelice i Mamića. Prvi je bio u uzvratu play offa Lige prvaka 2013. Dinamo je u Beču pobijedio 3-2, ali je Austrija u Zagrebu dobila 2-0.

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

- Osijek je u naletu, u dobroj seriji, dobroj fazi, ima dobru momčad i stručni stožer, pozitivu u gradu, među navijačima. Situacija s koronom se stalno mijenja. Živimo iz sata u sat. U Osijek idemo po pobjedu, tako ćemo se i postaviti - rekao je uoči utakmice u Slavoniji Zoran Mamić, koji kao trener Dinama ima sjajan učinak protiv Osječana u HNL-u.

Dinamo je vodio u ukupno 11 utakmica protiv rivala s Drave. Dobio je njih osam, u dvije je remizirao, a samo jednu je izgubio 2014. godine kad je sadašnji dinamovac Josip Mišić pred sami kraj zabio za pobjedu Osijeka 3-2 u Gradskom vrtu. Ima Mamić dvije pobjede i još dva remija u Gradskom vrtu, a u Maksimiru protiv Osijeka ima impresivnu statistiku. Šest pobjeda, u kojima je Dinamo dva puta slavio 3-0, tri puta 4-1 i jednom 5-0. Mamićeva gol-razlika protiv Osijeka je 32-9 na klupi Dinama. No mnogi će reći kako nikad nije vodio utakmicu protiv ovako jakog Osijeka i protiv Osijeka kojemu je na klupi Nenad Bjelica. Igrali su Mamić i Bjelica jedan protiv drugog u prvome prvenstvu 1992. godine. Zagrepčani su slavili u obje utakmice. U Zagrebu 2-0, a drugi se sraz zbog rata igrao u Kutjevu, bilo je 2-1 za momčad iz Maksimira.

Nenad Bjelica kaže kako ovo nije obračun njega i Zorana Mamića nego derbi Osijeka i Dinama, ali dobro poznajemo trenera osječkog kluba i znamo kako će dodatno motivirati igrače da sruši “modre”.

Nenadu ovo nije “obična” utakmica, a nije ni Zoranu. Dinamo ima plus šest, s pobjedom bi pokazao da je gazda i da suvereno grabi prema novom naslovu prvaka. Osijek s pobjedom poručuje “modrima” kako je spreman napasti titulu već ove sezone. Remi zbog bodovne razlike više paše gostima, ali Dinamo u hrvatskoj ligi nikad ne igra na bod. Neće ni danas sigurno.

I jedni i drugi imaju problema pred ovu utakmicu. Što zbog korone, što zbog ozljeda, ali oba trenera sigurno mogu računati na respektabilne sastave uoči derbija.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

- Gradski vrt je naš stadion, mi smo tu domaćini, a ja tu svaki put pozdravim gostujuće trenere, tako će biti i u subotu, nema tu nikakve dileme. Da, želim, jako želim pobjedu zbog svog Osijeka. I to mi je jedini cilj, razmišljam o tome, a ne kako pobijediti Zorana - rekao nam je u razgovoru za 24sata nekoliko dana prije derbija Nenad Bjelica.

Nema sumnje kako bi današnji sraz u normalnim okolnostima na Gradski vrt privukao i 10-ak tisuća gledatelja, ali korona radi svoje.

Koeficijent na Osijek je 2,70, isti je koeficijent na Dinamo. Na remi je 3,20. Glavni sudac je Duje Strukan iz Splita. Prijenos je na Areni Sport 3 u 15 sati.

I jedni i drugi imaju problema. Korona virus i ozljede su napravile svoje. Kod Dinama su upitni Gvardiol i Majer, vjerojatnije je da neće igrati u Osijeku. Franjića sigurno nema, a sraz u rodnom gradu propustit će i Perić. Kod Osijeka neće biti Bočkaja, Lončara...

Mogući sastav Osijeka: Ježina, Silva, Majstorović, Škorić, Jurčević, Vuković, Žaper, Erceg, Kleinheisler, Bohar, Mierez

Mogući sastav Dinama: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Lauritsen, Leovac, Jakić, Kastrati, Ademi, Ivanušec, Oršić, Gavranović

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi