Obavijesti

Sport

Komentari 239

Hrvatska slavila protiv Poljske, izborili smo kvalifikacije za OI

Hrvatska slavila protiv Poljske, izborili smo kvalifikacije za OI
16

Hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj pobijedila je Poljsku 28-24 u ključnoj utakmici. Osigurali su kvalifikacije za OI u Londonu 2012.

VIDEO

Uoči Svjetskog prvenstva u Švedskoj mnogi bi se slatko nasmijali da su čuli kako će nam najvažnija utakmica na turniru biti ona za treće mjesto u skupini, protiv Poljske.

Počeli smo loše jer smo bili nervozni, izbornik Slavko Goluža

No rukometaši Hrvatske porazom od Švedske oprostili su se od polufinala i borbe za medalje i ostalo im je sačuvati obraz i osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Za to im je trebala pobjeda protiv Poljske.

Počeli smo jako loše. Ponovno nismo imali golmana, a Szmal je s druge strane čuda branio. Uz to i čak 10 minuta isključenja na poluvrijeme smo otišli s dva gola prednosti. Ponajviše zahvaljujući čvrstoj obrani koja je tjerala Poljake na učestale pogreške u napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odlično smo se branili s igračem manje. Više smo željeli pobjedu od Poljaka. Sad imamo cilj da budemo peti. Svima smo pokazali da nas nitko ne može spustiti na dno. Mi se uvijek dižemo i tako će uvijek biti - rekao je nakon utakmice Vedran Zrnić.

U drugi dio Hrvatska je ušla furiozno. Pešić je počeo braniti, lopte su počele ulaziti u poljsku mrežu i cijelo smo vrijeme održavali prednost od pet golova.

Da su nam golmani ovako branili borili bismo se za medalje, kaže Goluža

- Da smo na nekim utakmicama imali ovoliko obrana sad bismo se borili za medalje - rekao je Slavko Goluža.

Ovoga puta nije bilo dramatične završnice i Hrvatska je slavila 28-24.

- Čestitam igračima na fanatičnoj borbenosti. Iz ove utakmice najvažnija je pobjeda, a do nje nije bilo lako doći. Jer bili smo nervozni, no sve to sad treba zaboraviti - zaključio je hrvatski izbornik.

LIVE

60' Gotovo je! Završilo je 28-24!

58' Manje od tri minute do kraja Hrvatska ima napad u plus pet. Ne bi trebalo biti problema do kraja i već se sad može reći da Hrvatska ima osiguran ulazak na kvalifikacije za OI u Londonu 2012. godine.

54' Domagoj Duvnjak dobio je dvije minute kazne. Poljska je smanjila na četiri gola zaostatka.

52' Još jedan briljantan potez Ivana Balića. Sjajno je dao za Vorija koji zabija za plus četiri. A s druge strane Pešić je obranio 11 loptu na utakmici. Konačno imamo golmana.

50' Održavamo prednost i rezultat je 23-19. Poljaci su zaigrali znatno oštrije, no suci to ne kažnjavaju. Vratili su se Poljaci na tri gola zaostatka.

40' Hrvatska ne dopušta Poljacima da se vrate. Sve ulazi u drugom dijelu. Hrvatska održava pet golova prednosti i na svako smanjivanje vodstva odgovara ekspresnim vraćanjem na pet golova viška. Obrane kao da se ne igraju.

35' U dva navrata imali smo po pet golova prednosti. Pešić je obranio dva zicera na početku i zasad sve izgleda sjajno. Nakon prve obrane Pešića u nastavku cijela hrvatska klupa skočila je od oduševljenja. rezultat je 19-15.

33' Sjajna situacija za Hrvatsku. Poljaci su izgubili loptu, krenula je kontra, Vori je srušen i sedmerac za Hrvatsku plus isključenje Poljaka. Zrnić je pucao, ali Szmal je nevjerojatan. Nije dopustio da Hrvatska ode na četiri gola razlike.

31' Počelo je drugo poluvrijeme. Sjajno je krenula Hrvatska. Ivano je dao loptu za Vorija koji je zabio za 15-12.

30' KRAJ PRVOG DIJELA  Hrvatska je na odmor otišla s dva gola prednosti. Pomalo nevjerojatno ako se uzme u obzir da je poljski golman Szmal sakupio 14 obrana. Uz to imali smo 10 minuta isključenja, a Poljaci samo dvije minute. Naši igraju dobru obranu i prisiljavaju Poljake na pogreške. Da nam golmani nešto i obrane imali bismo barem pet golova prednosti. No i dva su dovoljna za miran nastavak utakmice. Pešić je počeo dobro braniti. Imao je nekoliko sjajnih reakcija kod zicera i možda je to znak da ćemo u nastavku imati golmana.

29' Valčić je zabio prvi gol na utakmici za vodstvo Hrvatske 12-11. Imamo zadnji napadkoji je Lacković pretvorio u dva gola razlike! Gotovo je poluvrijeme.

28' Suci nas masovno isključuju. Opet smo s dva razlike i od sjajne situacije došli smo do 11-11. A prije nekoliko minuta imali smo sedmerac za plus tri.

27' Tri minute prije kraja bili smo u odličnoj smo situaciji. Vori je izborio sedmerac. No sa zapisničkog stola netko se žalio i Duvnjak je dobio dvije minute, a da nitko nije znao zašto. Inače, igrali smo bez Zrnića koji je dobio dvije minute pa se možda radi o pogrešnoj izmjeni. Ninčević je pucao sedmerac i Szmal je opet obranio.

25' S dva gola Zrnića Hrvatska je preokrenula utakmicu i povela dva razlike! Obrana je počela funkcionirati kao i kontre i sad imamo sjajnu situaciju. 

22' S obzirom kako igramo, rezultat je odličan. Imamo samo gol zaostatka, no ne ide Duvnjaku, Buntiću, Lackoviću... Poljska ima jedan razlike.

17' Nevjerojatno, ali Pešić je obranio dvije lopte zaredom. Bez golmana protiv Poljske nemamo što tražiti. Hrvatska je sa 3-0 serijom došla na 7-7.

16' S dva gola zaredom Hrvatska je došla na minus jedan.

15' Naši golmani u 15 minuta utakmice nemaju ni jednu obranu, a Szmal ih je sakupio devet. Goluža je morao zatražiti minutu odmora jer početak utakmice ne izgleda obećavajuće. Nemamo ideja u napadu, obranu ne igramo, poljski golman brani sve...

12' Poljska je prvi put na utakmici povela s dva gola razlike, u sljedećem napadu i s tri. Szmal sjajno brani i zasad nemamo rješenja za njega.

9' Buntić je zabio za 2-2. Hrvatska igra bez Gojuna koji je dobio dvije minute kazne.

7' Ivano Balić nakon sedam minuta igre zabio je prvi gol za Hrvatsku. Teško igraju izabranici Slavka Goluže na početku. Muči ih poljska 6-0 obrana i morat će Balić i društvo pronaći neko drugo rješenje.

5' Poljski golman Szmal se razbranio, našima ne ide ništa i Poljska je povela 2-0.

3' Poljaci su poveli. Hrvatska nije uspjela iz dva napada. Odmah mijenja Goluža. Umjesto Tončija Valčića stavio je Blaženka Lackovića kojeg se očekivalo od prve minute.

1' Počela je utakmica protiv Poljske. Hrvatska ima prvi napad koji nije uspio. Poljaci s druge strane također nisu uspjeli zabiti.

Uoči Svjetskog prvenstva u Švedskoj mnogi bi se slatko nasmijali da su čuli kako će nam najvažnija utakmica na turniru biti ona za peto mjesto, protiv Poljske. 

No rukometaši Hrvatske porazom od Švedske oprostili su se od polufinala i borbe za medalje i ostalo im je sačuvati obraz i osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Za to im je trebala pobjeda protiv Poljske.

Počeli smo jako loše. Ponovno nismo imali golmana, a Szmal je s druge strane čuda branio. Uz to i čak 10 minuta isključenja na poluvrijeme smo otišli s dva gola prednosti. Ponajviše zahvaljujući čvrstoj obrani koja je tjerala Poljake na učestale pogreške u napadu.

U drugi dio Hrvatska je ušla furiozno. Pešić je počeo braniti, lopte su počele ulaziti u poljsku mreži i cijelo smo vrijeme održavali prednost od pet golova. Ovoga puta nije bilo dramatične završnice i Hrvatska je slavila 28-24.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener