Obavijesti

Sport

Komentari 4

Protivnice vide duplo: Imamo dva para rukometnih blizanki

Protivnice vide duplo: Imamo dva para rukometnih blizanki
9

I TRENERI ZBUNJENI Više nam se ne obraćaju imenom. Često nam u Lokomotivi kažu: ‘Ajmo, sestre Kalaus’. Tako, eto, ne mogu pogriješiti, nasmijala se Dora Kalaus (20)

VIDEO

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija jedinstvena je na svijetu. Pa, nijedna druga ekipa ne može se pohvaliti da ima čak dva para blizanki u momčadi.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:12

Dora i Larissa Kalaus s jedne strane te Stela i Paula Posavec s druge. Imaju 20 godina, a križevačke sestre Kalaus dva su mjeseca starije od čakovečkih blizanki Stele i Paule.

- Nikad nisam čula da neka druga reprezentacija ima dva para blizanki. Da, to je raritet - rekla je Dora, koja se sa Stelom i Paulom nalazi s reprezentacijom u Mađarskoj. 

Ljevakinja i dešnjakinja

Jedino fali Larissa, no ona je na širem popisu i uskoro će i ona biti “unutra”.

- Ma, Larissa će nam brzo doći. Uh, baš će biti posebno kad jednom sve četiri zaigramo. Budući da smo generacija prošle smo sve zajedno, od kadetske i juniorske reprezentacije, pa, evo, i do seniorske momčadi - istaknula je Stela.

Doru i Larissu lakše je razlikovati, Dora je ljevakinja, a Larissa dešnjakinja. Sa Stelom i Paulom je malo teže.

One imaju “istu ruku” - desnu.

- Nije neobično za blizanke da imaju različitu dominantniju ruku. Ali i dalje nas teško raspoznaju. Recimo, okrene se trener prema meni i kaže ‘Lare, Lare’, a ja njemu odgovaram: ‘Pa, ja sam Dora’. No doskočili su u Lokomotivi tom problemu pa sad svi govore: ‘Ajmo, sestra Kalaus’. Tako nitko ne može pogriješiti - nasmijala se Dora, koja je od Larisse starija minutu.

- Ta minuta mi često zagorčava život jer se Dora stalno na nju vadi kad treba nešto napraviti, pa uvijek kaže da sam ja mlađa - požalila se Larissa, koja seki uvijek može natrljati na nos da ima jači šut.

Nema 'šefice'

- To je točno, no ja sam preciznija - kaže Dora.

Stela je od Paule starija deset minuta, no kod njih nema “šefice”.

- Ne, kod nas je demokracija, sve se dogovorimo - kaže Stela, koja je na jesen prešla u Lokomotivu kod blizanki Kalaus, dok je Paula ostala u Čakovcu, u ŽRK Zrinski.

- Znam da su blizanci jako povezani, no kod nas nije bilo drame kad sam odlazila u Zagreb. Brzo smo se nekako osamostalile jedna od druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe