Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Pratio sam Hrvate kako rade i puno sam naučio. Sin je tamo trenirao u jednom od klubova'

'Pratio sam Hrvate kako rade i puno sam naučio. Sin je tamo trenirao u jednom od klubova'
3

Osobno sam bio u Hrvatskoj dulje vrijeme jer je moj sin trenirao u jednom od njihovih klubova. Slušao sam ih i gledao što rade i jako puno sam naučio, rekao je John Herdman, koji će voditi Kanadu na Mundijalu

VIDEO

Nakon 36 godina svjetskom nogometnom prvenstvu vraća se Kanada koja će imati novu priliku za ugrabiti pokoji bod ili zabiti poneki gol kada to već u prvom pokušaju nisu uspjeli. 

Pogledajte video: Hrvatska u skupini F

Pokretanje videa...

Hrvatska u skupini F: Otvara s Marokom, čekaju još Belgija i Kanada VIDEO

- Teška skupina, ali moglo je gore - rekao je nakon ždrijeba kanadski izbornik John Herdman, koji je očito uvjeren kako njegova reprezentacija ima snagu i kvalitetu za prolazak skupinu nakon fantastično odrađenih kvalifikacija u kojima je Kanada završila ispred nominalno jačih, skupljih reprezentacija SAD-a i Meksika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
THE CANADIAN PRESS 2022-03-27

- Govorio sam im da će svaka utakmica u kvalifikacijama biti priprema za ono što nas čeka u Kataru. Nismo mi naivni da mislimo da ćemo izaći na teren protiv Belgije i raditi što nam padne na pamet. Bit ćemo pametni, ali ne uplašeni. Nama je ovo Svjetsko prvenstvo baza za 2026., kad će Kanada biti domaćin. Da bi znao igrati na takvom turniru, moraš ga osjetiti. No mi u Katar ne idemo sudjelovati - rekao je kanadski izbornik za TSN.

Iranski izbornik: Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om
Iranski izbornik: Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om

Inače, Kanađani su nakon povijesnog uspjeha "vatrenih" u Rusiji došli u Hrvatsku. Zanimalo ih je kako smo došli do takvog postignuća...

- Moj suradnik Jason de Vos boravio je u Hrvatskoj nakon što su igrali finale 2018. godine i pratio je kako rade s igračima. Osobno sam bio u Hrvatskoj dulje vrijeme jer je moj sin trenirao u jednom od njihovih klubova. Slušao sam ih i gledao što rade i jako puno sam naučio. Ta mala zemlja pokazala je što je sve moguće na ovakvim turnirima. Tako i mi moramo razmišljati - rekao je Herdman i dodao:

Soccer: FIFA World Cup Qualifier-Jamaica at Candada

- Došlo je vrijeme da Kanađani spreme svoje talijanske i hrvatske dresove u ormare i navuku naš crveni dres te bodre svoju reprezentaciju. Ne mogu vam ni opisati kako sam se osjećao kad sam vidio naše ime u ždrijebu Svjetskog prvenstva i svi na to trebaju biti ponosni.

Luka čak nije najstariji kapetan u grupi, a najskuplji Marokanac vrijedi više od bilo kojeg Hrvata
Luka čak nije najstariji kapetan u grupi, a najskuplji Marokanac vrijedi više od bilo kojeg Hrvata

Herdman, inače Englez, će u Kataru ispisati povijest kao prvi trener koji će voditi reprezentaciju i na ženskom i na muškom SP-u! Naime, vodio je žensku reprezentaciju Novog Zelanda od 2006. do 2011. i odveo je na SP 2007. i '11., kao i na Olimpijske igre 2008. Potom je, od 2011. do 2018. godine, vodio žensku reprezentaciju Kanade, s kojom je osvojio Panameričke igre 2011. i olimpijske bronce 2012. i 2016. Od 2018. je na čelu muške reprezentacije, koju je, eto, odveo na SP prvi put nakon 1986.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu