Sport

Komentari 5

Prva obljetnica smrti 'malog zelenog': Igrači Napolija igrat će u dresovima s njegovim likom

Prva obljetnica smrti 'malog zelenog': Igrači Napolija igrat će u dresovima s njegovim likom

Godinu dana nakon njegovog odlaska, Napoli će odati počast velikom prvaku, simbolu jedne epohe i ikoni svjetskog nogometa, piše na stranicama Napolija

Igrači talijanskog prvoligaša Napolija će sljedeće tri utakmice Serie A igrati u dresovima na kojima će biti lik Diega Maradone kako bi se obilježila prva obljetnica smrti argentinske nogometne legende 25. studenog, objavio je u subotu talijanski klub.

Stilizirani lik Maradone, koji je s Napolijem osvojio njegova jedina dva naslova talijanskog prvaka 1987. i 1990. godine, krasit će ovaj kolekcionarski primjerak dresa čija je fotografija objavljena na klupskim društvenim mrežama.

Igrači Napolija, koji je trenutačno vodeći na ljestvici uz bok Milanu, će dres nositi na sljedeće tri utakmice talijanskog prvenstva protiv Vérone u nedjelju kod kuće, zatim protiv Intera 21. studenog na San Siru i onda protiv Lazia 28. studenog također kod kuće na stadionu koji od prošle godine nosi ime Diega Maradone.

"Godinu dana nakon njegovog odlaska, Napoli će odati počast velikom prvaku, simbolu jedne epohe i ikoni svjetskog nogometa", piše na stranicama Napolija.

People mourn the death of Argentine soccer legend Diego Maradona, in Naples

Ti će dresovi biti prodavani u tri različite boje u samo 1.926 primjeraka za svaku. Broj primjeraka je referenca na godinu osnivanja kluba (1926), a dio zarade će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Diego Maradona je nosio dres Napolija od 1984. do 1991., postavši idol grada. Njegov broj 10 nakon njega godinama nije nitko nosio.

People mourn the death of Argentine soccer legend Diego Maradona, in Naples

 

Najčitaniji članci