Obavijesti

Sport

Komentari 93

Škoti šokirali mini ‘vatrene’ na startu kvalifikacija za Euro...

Škoti šokirali mini ‘vatrene’ na startu kvalifikacija za Euro...
18

Sjajna mlada Hrvatska fenomenalnom igrom nije Škotima dozvolila 80 minuta da se približe našem golu, ali onda se dogodio potpuni potop ulaskom McLennana koji zabija dva gola u deset minuta

Hrvatska i Škotska susrele su se u sklopu prve utakmice za našu mladu reprezentaciju u ovome kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2021. godine. Slavili su gosti 2-1, unatoč vodstvu Hrvatske do 80. minute susreta. 

Pokretanje videa ...

Od prve minute, Hrvatska je pokazivala dominaciju u ovoj utakmici, a predvodio ju je Dinamov dvojac Moro - Majer, koji su stvarali šanse i proigravali bokove Škota za lagane centaršute u kazneni prostor gostiju. Tako je i u 10. minuti s desne strane ubacio kapetan reprezentacije Nikola Moro, a u kaznenom prostoru je loptu odlično zahvatio Sandro Kulenović za prvo i jedino vodstvo Hrvatske.

Škoti nisu niti jednom na pravi način zaprijetili domaćinima, ali zato prva crta Hrvatske, Majer-Moro-Ivanušec-Kulenović, nije dozvolila škotskoj obrani niti minutu odmora. U početku susreta Hrvatska je imala čak 77% posjeda lopte u svojim nogama, a kasnije je ona pala na 58 posto. 

Možemo biti četvrti u skupini i svejedno se kvalificirati na EP!
Možemo biti četvrti u skupini i svejedno se kvalificirati na EP!

Naime, u drugom je dijelu naša momčad otvorila dobro i bila agresivna, no u pravom je trenutku Scot Gemmill uveo zamjene, a posebno jednu od njih. u 78. minuti susreta ušao je Connor McLennan, škotski heroj koji je samo dvije minute kasnije načeo, a zatim i dovršio hrvatsku obranu u 89. minuti za konačnih 2-1 i šok flote Nenada Gračana. 

Naravno, Hrvatska je tek započela s ovim kvalifikacijskim ciklusom te ima još dovoljno šansi za plasman na Euro do 21 godine. Sljedeća utakmica mladih "vatrenih" je sa San Marinom u gostima 15. listopada s početkom u 18 sati.  Ta utakmica ne bi trebala biti problem za naše mlade reprezentativce budući da je San Marinom posljednja momčad skupine s tri poraza u tri utakmice.