Obavijesti

Sport

Komentari 29

Prvak Hrvatske Toni Filipi prvi naš sportaš zaražen koronom!

Prvak Hrvatske Toni Filipi prvi naš sportaš zaražen koronom!
2

Prva dva dana nije mi bilo ništa, a onda sam osjetio da sam vruć, kašljao sam, testirao se i dobio potvrdu da sam pozitivan. Ali čvrst sam ja, ne dam bolesti na se baš tako lako, rekao je Saljanin

VIDEO

Boksač Toni Filipi (24) prvi je hrvatski sportaš zaražen korona virusom. Saljanin se, podsjetimo, prošli tjedan vratio s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se održao u Londonu, a nakon nekoliko dana samoizolacije imao je simptome.

Pokretanje videa...

02:46

- Prva dva dana otkad sam bio u samoizolaciji nije mi bilo ništa, nisam imao nikave simptome. Nakon toga osjetio sam da sam malo vruć, izmjerio sam temperaturu i imao sam je. Glava me takoder boljela i kašljao sam. Zatim sam se testirao i danas sam dobio potvrdu da sam pozitivan - rekao je Filipi za Radio Zadar i dodao:

- Međutim sad se osjećam dobro, čvrst sam ja, ne dam bolesti na sebe baš tako lako. Bit će to sve dobro, slušam upute liječnika i vjerujem da će ovo sve brzo proći. Pozdravljam sve, držite se, nema straha, samo budite odgovorni i slušajte nadležne što Vam savjetuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filipi je višestruki prvak Hrvatske u teškoj kategoriji, a za londonski se turnir pripremao i u Italiji. Iz Engleske se u Hrvatsku s korona virusom vratio i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas (46), a zaražen je i Filipijev trener Tomo Kadić.

HBS napao trenera: Ne brine njega korona, nego porazi...
HBS napao trenera: Ne brine njega korona, nego porazi...

Kadić se, kao i svi iz delegacije na europskim kvalifikacijama u Engleskoj, nakon Londona našao u samoizolaciji.

- Želim sve potaknuti da shvate da je situacija ozbiljna. Nemate se pravo kockati sa životima nečijih djedova i baka ili nekome drugome uskratiti priliku da vidi svoje najdraže samo zato što vi na to gledate drugačije. Ja sam ovo shvatio vrlo ozbiljno i tako sam se postavio čim smo došli iz Londona - rekao je.

Pokretanje videa...

14:28

Ogorčen je na Hrvatski boksački savez.

- Institucije nisu mislile na nas. Ja sam uputio jedan apel da bi nas trebalo zaštititi i osigurati nam barem neki prijevoz. Neke države su slale avione po svoje reprezentacije, upravo zbog toga što su bili u ugroženim dijelovima. Nas su smjestili u obični avion. Ljudi oko nas su bili zamotani, mi nismo. Nismo kupili maske, možda niti nismo sve ozbiljno shvatili.

Iz saveza su mu brzo odgovorili.

"U trenucima kada Hrvatska i Zagreb proživljavaju jedne od najtežih trenutaka zbog velikih kriza izazvanih pandemijom koronavirusa te uzastopnim zemljotresima, koji dodatno stvaraju nelagodu među stanovništvom, pozivamo na zajedništvo, ne stvaranje panike te suzdržavanje od prozivanja državnih institucija, koje najbolje što znaju rade svoj posao. Upravo od tih institucija Hrvatski boksački savez prije povratka naše reprezentacije iz Londona, tražio je upute i njihovo postupanje. I dobili smo ih s pohvalama na naš profesionalni pristup. Napisano je kako cijela reprezentacija ide odmah po povratku u samoizolaciju! Napisano je da ih se ne dočekuje u zračnoj luci, jer inače nema svrhe samoizolaciji te da stručne službe preuzimaju situaciju i da se ne miješamo. To smo i poslušali", opisuju okolnosti u Savezu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi