Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
29 komentara

Prvak Hrvatske Toni Filipi prvi naš sportaš zaražen koronom!

Prva dva dana nije mi bilo ništa, a onda sam osjetio da sam vruć, kašljao sam, testirao se i dobio potvrdu da sam pozitivan. Ali čvrst sam ja, ne dam bolesti na se baš tako lako, rekao je Saljanin

Zagreb: 29. finale pojedinacnog prvenstva Hrvatske u boksu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
29 komentara

Boksač Toni Filipi (24) prvi je hrvatski sportaš zaražen korona virusom. Saljanin se, podsjetimo, prošli tjedan vratio s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se održao u Londonu, a nakon nekoliko dana samoizolacije imao je simptome.

- Prva dva dana otkad sam bio u samoizolaciji nije mi bilo ništa, nisam imao nikave simptome. Nakon toga osjetio sam da sam malo vruć, izmjerio sam temperaturu i imao sam je. Glava me takoder boljela i kašljao sam. Zatim sam se testirao i danas sam dobio potvrdu da sam pozitivan - rekao je Filipi za Radio Zadar i dodao:

- Međutim sad se osjećam dobro, čvrst sam ja, ne dam bolesti na sebe baš tako lako. Bit će to sve dobro, slušam upute liječnika i vjerujem da će ovo sve brzo proći. Pozdravljam sve, držite se, nema straha, samo budite odgovorni i slušajte nadležne što Vam savjetuju.

Filipi je višestruki prvak Hrvatske u teškoj kategoriji, a za londonski se turnir pripremao i u Italiji. Iz Engleske se u Hrvatsku s korona virusom vratio i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas (46), a zaražen je i Filipijev trener Tomo Kadić.

SAVEZ ODGOVORIO HBS napao trenera: Ne brine njega korona, nego porazi...

Kadić se, kao i svi iz delegacije na europskim kvalifikacijama u Engleskoj, nakon Londona našao u samoizolaciji.

- Želim sve potaknuti da shvate da je situacija ozbiljna. Nemate se pravo kockati sa životima nečijih djedova i baka ili nekome drugome uskratiti priliku da vidi svoje najdraže samo zato što vi na to gledate drugačije. Ja sam ovo shvatio vrlo ozbiljno i tako sam se postavio čim smo došli iz Londona - rekao je.

Ogorčen je na Hrvatski boksački savez.

- Institucije nisu mislile na nas. Ja sam uputio jedan apel da bi nas trebalo zaštititi i osigurati nam barem neki prijevoz. Neke države su slale avione po svoje reprezentacije, upravo zbog toga što su bili u ugroženim dijelovima. Nas su smjestili u obični avion. Ljudi oko nas su bili zamotani, mi nismo. Nismo kupili maske, možda niti nismo sve ozbiljno shvatili.

Iz saveza su mu brzo odgovorili.

"U trenucima kada Hrvatska i Zagreb proživljavaju jedne od najtežih trenutaka zbog velikih kriza izazvanih pandemijom koronavirusa te uzastopnim zemljotresima, koji dodatno stvaraju nelagodu među stanovništvom, pozivamo na zajedništvo, ne stvaranje panike te suzdržavanje od prozivanja državnih institucija, koje najbolje što znaju rade svoj posao. Upravo od tih institucija Hrvatski boksački savez prije povratka naše reprezentacije iz Londona, tražio je upute i njihovo postupanje. I dobili smo ih s pohvalama na naš profesionalni pristup. Napisano je kako cijela reprezentacija ide odmah po povratku u samoizolaciju! Napisano je da ih se ne dočekuje u zračnoj luci, jer inače nema svrhe samoizolaciji te da stručne službe preuzimaju situaciju i da se ne miješamo. To smo i poslušali", opisuju okolnosti u Savezu.

Naši partneri pišu
Message