Obavijesti

Sport

Komentari 6

Prvi golovi na Kupu nacija: Gana prokockala vodstvo 2-0

Prvi golovi na Kupu nacija: Gana prokockala vodstvo 2-0
5

Drugog dana Afričkog kupa nacija pali su i prvi golovi, a za to su zaslužni bili Gana i DR Kongo, koji su odigrali 2-2. 'Crnim zvijezdama' nije bilo dovoljno vodstvo od 2-0

VIDEO

Utakmicom Gane i DR Konga otvoren je drugi dan Afričkog kupa nacija u Južnoafričkoj Republici. Iako je vodila s 2-0, Gana je kao veliki favorit na kraju osvojila samo bod.

Nakon razočaravajućeg prvog dana natjecanja (op.a. obje utakmice završile 0-0), početak susreta Gane i Konga sugerirao je da bi tako moglo biti i danas (nedjelja). No, nakon što je u 40. minuti pao prvi pogodak na 29. izdanju Afričkog kupa nacija, utakmica je postala vrlo zanimljiva.

Povela je Gana u spomenutoj minuti preko veznjaka Udinesea Emmanuela Agyemang-Badua, kojeg je praktički na gol-crti Kongovog gola pronašao prošlosezonski suigrač, a danas član Juventusa, Kwadwo Asamoah.

Samo četiri minute igre u nastavku bile su dovoljne da asistent prvog pogotka povisi na 2-0. Wakaso Bubarak izveo je korner s desne strane Ganina napada, a na drugoj je vratnici najviši bio 178 centimetara visoki Asamoah.

Činilo se da će Gana upisati lagana dva boda, no tada u razmaku od 15 minuta Kongo dolazi do vrijednog boda.

Najprije je Cedric Makiadi lijepo kroz sredinu proigrao Tresora Mputua, koji vanjskim dijelom kopačke pogađa daljnji kut. Na isteku 69. minute Dieumerci Mbokani postavlja konačnih 2-2 s bijele točke.

Mali u završnici slomio bivši Barcelonin veznjak

Nogometaši Malija na jedvite su jade uzeli očekivana tri boda na startu svoje kampanje na 29. izdanju Afričkog kupa nacija. U drugom susretu dana skupine B svladan je Niger s minimalnih 1-0.

Jedini pogodak na susretu postigao je bivši igrač Barcelone, a danas kineskog Daliana, Seydou Keita u 84. minuti utakmice. Pogotku je prethodila velika greška vratara Nigera, Daoudaa, koji je daleko sa svojih vrata istrčao kako bi boksao loptu, ali ju je samo spustio na nogu Keiti, koji isprve prizemno gura loptu u praznu mrežu.

Podsjetimo da su u prvom susretu dana Gana i Kongo podijelili bodove odigravši 2-2, iako je favorizirana Gana imala vodstvo od 2-0 nakon 50 minuta utakmice.

Afrički kup nacija, 1. kolo:

Skupina B

Gana - DR Kongo 2-2 (Agyemang-Badu 40, Asamoah 49 / Mputu 53, Mbokani 69)

Mali - Niger 1-0 (Keita 84)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani